Два национални протеста затварят главни пътища в РусенскоЕдиният е на

...
Два национални протеста затварят главни пътища в РусенскоЕдиният е на
Коментари Харесай

Протестиращи: Отсечката на смъртта Русе - Бяла не се поддържа вече

Два национални митинга затварят основни пътища в Русенско

Единият е на пътя Русе - Бяла в региона на село Иваново, а другият – на кръговото кръстовище на Дунав мост. Блокадите ще стартират в 11 часа, като първата ще е за час, а втората – до 14 часа.

Пътят Русе - Бяла е измежду най-натоварените прави в страната, по която се движат тежкотоварни камиони от и към Дунав мост. Над 150 служащи от пътноподдържащата компания стачкуват, тъй като нямат работа, осведоми.

„ Дължимите са суми са над 58 млн. за осъществени действия по настоящо и превантивно поправяне на пътища, те са направени в период, предадени са, само че не са разплатени и не са обезопасени “, сподели Петко Николов, шеф на компанията.

„ Отсечката Русе - Бяла не се поддържа към този момент. Няма габарит на пътя, храстите не се режат, окопи, канавки, нищо не се поддържа. Това става предпоставки за ПТП, знаете, че правата Русе - Бяла е правата на гибелта “, съобщи Игнат Игнатов, началник звено.

Засега към момента заплати се дават, само че посредством заеми от банки. В същото време пътните експерти напущат сектора и се ориентират към друга работа.

Протестът на Дунав мост събира служащи от „ Автомагистрали Черно море “, които чакат още да им се заплатят осъществените действия в размер на 27 млн.лв.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР