Два модула на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на

...
Два модула на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

Пожарникари свалят нивото на язовири в Монтанско

Два модула на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” работят по свалянето на равнището на язовирите „ Христо Смирненски “ и „ Клисурица “ в Монтанско, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.
За момента няма непосредствена заплаха за популацията. Създадена е организация, тъй че жителите по поречието на Нечинска река да бъдат евакуирани при потребност, показват от кабинета. 
ГДПБЗН към Министерство на вътрешните работи подхваща всички превантивни ограничения за отбрана на популацията в област Монтана, твърдят от държавната пресслужба. Директорът на ГДПБЗН основен комисар Александър Джартов е в подготвеност да тръгне към мястото. Той е в непрекъсната връзка с регионалната и общинската администрация, като  дейностите се възнамеряват и правят взаимно с тях.
Министерството на защитата обезпечава нужната техника и уреди за разчистване на наводнения регион, а военнослужещи са в подготвеност да окажат поддръжка на популацията.
Министерският съвет ще вземе решение за безплатно даване от Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси “ на бутилирана питейна вода за превъзмогване следствията от наводненията, показват от Министерския съвет. 
От Столичната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ оповестиха, че сега язовир „ Христо Смирненски “ в община Брусарци се изпуска с 10,5 куб. метра в секунда, а язовир „ Липница “ се изпуска със 100 литра в секунда.
За момента няма заплаха от преливане на язовири, твърдят от пожарната. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР