Два милиона жители, които не са напуснали домовете си, няма

...
Два милиона жители, които не са напуснали домовете си, няма
Коментари Харесай

Киев се готви за блокада. Запаси се с храна за две седмици

Два милиона поданици, които не са напуснали домовете си, няма да останат сами, в случай че обстановката се утежни, означават от градската държавна администрация в Киев.

В Киев е основана двуседмична доставка на нужните хранителни артикули за два милиона киевляни, които останаха в града. Това се споделя в известие в Telegram канала на Киевската градска държавна администрация.

„ Градът се е подготвил за вероятни дейности при положение на обсада. Тези два милиона киевляни, които не са напуснали домовете си, няма да останат сами, в случай че обстановката се утежни. Градските управляващи, в съдействие с бизнеса, направиха всичко допустимо да отворят магазини и аптеки, а цените се поддържаха на налично равнище “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че градът е признателен на украински и задгранични сътрудници, които съумяха да обезпечат на огромни и дребни магазини най-необходимите артикули в най-кратки периоди и проведоха съвсем непрекъснатата им доставка.

„ Освен това заплатите и пенсиите се изплащат в столицата, тъй че ние молим жителите на Киев, в случай че е допустимо, освен да купуват всичко належащо в магазините, само че и да заплащат за комунални услуги, които са предоставени напълно. И също по този начин да оказват помощ на тези които са наоколо!” - приканва Киевската градска държавна администрация.

Снимка REUTERS

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР