Два мезонета на подсъдимите за пране на пари и данъчни

...
Два мезонета на подсъдимите за пране на пари и данъчни
Коментари Харесай

Удар срещу Баневи! Отнеха им суперлуксозни имота в центъра на София

 Два мезонета на подсъдимите за пране на пари и данъчни закононарушения Николай и Евгения Баневи отиват на тезгяха. Те са оповестени за обществена обмен от частния арбитър реализатор Милен Бъзински, откакто им е наложена забрана през март 2020 година поради задълженията на сдруженията на подсъдимия и половинката им и делата, водени против тях.

Апартаментите се намират в една от най-атрактивните елементи на София – на столичния бул. " Витоша “103, на броени метри и от Южния парк, а по подигравка на ориста – и на супер тузарското жилище на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов. То се намира малко по-нагоре по булеварда, само че от другата страна, написа " Монитор ".

Двата мезонета заемат предпоследния и последния етаж на пететажна кооперация на " Витошка “ и са тъкмо над съветски чревоугодник – изцяло в синхрон с генезиса и аспирациите на Баневи.

Те са обединени, с идентичен идентификатор са, а общата им повърхност е близо 300 кв.м. Единият апартамент е 125,45 квадрата, а другият – 155,17, като към тях има и две изби. Имотите се водят на една от фамилните компании на подсъдимите - " Къмпъни билд комерс “, която е благосъстоятелност на печално известната АКБ, с която по време на всеобщата приватизация, а по-късно и при бандитското раздържавяване на кабинета " Костов “ Банев съумя да постави ръка на цяла серия предприятия, вземайки ги на безценица.

Публичният търг за мезонетите е разгласен за 11 септември тази година при стартова цена от 520 800 лв. без Данък добавена стойност или 624 960 лв. с налог добавена стойност. От през днешния ден пък до 10 септември лицата, които имат предпочитание в търга, могат да ги огледат, само че против предварителна спогодба, излиза наяве от обявлението на ЧСИ-то. Имотът, отиващ на тезгяха, е с печална популярност.

В него изкарва последните си години втората брачна половинка на Николай Банев – умрялата преди 15 години поетеса Дочка Банева. След кончината й, Банев се ожени за тогавашната си държанка Евгения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР