Два месеца след отваряне на границите си за чуждестранни туристи,

...
Два месеца след отваряне на границите си за чуждестранни туристи,
Коментари Харесай

От половин милион чуждестранни туристи до едва двама: реалността в Бали

Два месеца след отваряне на границите си за задгранични туристи, Бали наподобява надалеч от завръщането си към пукащите се по шевовете хотели, оживени заведения за хранене и препълнени плажове. През октомври е имало единствено двама задгранични туристи спрямо половин милион през същия месец на 2019 година, написа Bloomberg.

Този сезон ще ще бъде основно тестване за Бали - в случай че актуалните ограничавания оказват помощ да се задържи да задържат вируса под надзор, държавното управление може да облекчи рестрикциите и туристическия бранш да се възвърне по-бързо.

Да си екскурзиант и да отидеш в Бали е по-трудно, в сравнение с да посетиш другите плажни дестинации в района. Пътуващите от чужбина би трябвало да аплайват за виза, която изисква локален спонсор, да имат интернационална здравна застраховка и да прекарат карантина за най-малко 10 дни. За разлика от това в Пукет в Тайланд и във Виетнам разрешават на имунизирани гости да почиват там без карантина.

Индонезия се бори с едно от най-тежките огнища в света в средата на годината с доста смъртни случаи. Ваксинацията на страната също изостана от съседите си. П-малко от 40% от хората имунизирани с двете дози.

Икономиката на Бали се сви с 9,3% през 2020 година, най-лошият спад всички провинции на Индонезия. Брутният вътрешен артикул е понижен с 3,4% през първите девет месеца на тази година.

Хотелите и заведенията за хранене на Бали разпореждат очакванията си на идните срещи на Г-20, с цел да привлекат повече гости. Онлайн хотелските резервации са сигнал за по-добри дни напред. В началото на декември, броят на резервациите е с 57% по-нисък в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, само че това е усъвършенстване по отношение на август, когато беше с 80% по-малко, съгласно компанията за пазарни изследвания YipitData.

Според хора от локалния туристически бизнес, това което ги крепи да не банкрутират, са локалните туристи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР