Два месеца след изборите страната ни вече има редовно избрано

...
Два месеца след изборите страната ни вече има редовно избрано
Коментари Харесай

Политическите реакции след като парламентът излъчи редовен кабинет

Два месеца след изборите страната ни към този момент има постоянно определено държавно управление. Кабинетът " Денков - Габриел " беше гласуван след дълги диспути в Народното събрание и подкрепен със 132 гласа " за ", 69 " срещу " и без " въздържали се ". Подкрепата за кабинета пристигна от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и двама депутата от Движение за права и свободи, които след това се оказаха водачът на придвижването Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски. " Против " гласоподаваха от " Възраждане ", Българска социалистическа партия, ИТН и самостоятелният народен представител Радостин Василев. 

Президентът Румен Радев демонстративно напусна Народното събрание преди новоизбраното държавно управление да постави клетва. На излизане от Народното събрание той съобщи: " На всичко е ясно, че България би трябвало да има постоянно държавно управление и работещ парламент, само че това държавно управление е образувано с извънредно тежки взаимни отстъпки, които засягат надълбоко устоите на демокрацията в политика. Това вещае опасности и неустановеност ".

" Всяко едно държавно управление ще го познаете по дейностите - какви цели има, какви задни мисли има. Когато стартира да пази ползите на българските жители и да ги отстоява, не може да приказваме за изменничество. Това е и, което направи служебното държавно управление ", съобщи служебният министър председател Гълъб Донев в изявление за Българска национална телевизия. Той изясни, че е изпитал извънредно огромно задоволство сега, в който депутатите гласоподаваха кандидатурата на акад. Николай Денков за министър-председател на България. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР