Два месеца преди президентските избори ГЕРБ - до неотдавна управляваща,

...
Два месеца преди президентските избори ГЕРБ - до неотдавна управляваща,
Коментари Харесай

Иво Инджов: Партията на Борисов няма, не иска или по някакви причини не може да обяви кандидат-президент

" Два месеца преди президентските избори ГЕРБ - до наскоро ръководеща, а в този момент водеща опозиционна партия, няма претендент за президент. Тези дни се разбра единствено, че нямало да са Борисов и Митов, а Биков вкара в по-засилена приложимост името на някогашния президент Стоянов. Който прочее няма никакви шансове против Радев. Този три- " именник " обаче не трансформира голата истина - партията на Борисов няма, не желае или по някакви аргументи не може да разгласи претендент ".

Това написа във Фейсбук обява Иво Инджов.

" Макар и не по този начин съдбоносен за нея, президентският проблем затиска и " Демократична България ". Тя има явен профил, може да бъде решителен фактор за сформиране на държавно управление в идващия парламент. Но и тя няма претендент за президент. Не желае, не смее или не може към момента да го разгласи. Ако обаче не желае да разочарова твърдото си ядро, би трябвало да издигне съперник на Радев, колкото и жертван да е той. Ако пък не желае да нервира разрастващата ѝ се външна страна, която най-вероятно симпатизира и на Радев, не би трябвало да мисли за негов съперник. Да, само че партиите са точно по тази причина, да вземат участие на избори и да бъдат съперници между тях. Да се борят за гласовете на гласоподавателите ", разяснява още Инджов.

" Свръхстранно се ослушват и националистите и към момента нямат претендент. Вярно, те нямат никакви шансове да повторят положителния резултат на Каракачанов от предходните избори, камо ли да пратят някого на балотаж като Сидеров през 2006 година Но какви патриоти и популисти са, в случай че два месеца преди вота не могат, не желаят или не смеят да разгласят претендент ", написа той.

" Движение за права и свободи е в същия кюп - към момента няма претендент (по справедливи аргументи подобен в никакъв случай няма действителни шансове за успех). За сметка на това обаче към този момент разгласи, че ще работи срещу преизбирането на Радев ", добавя Инджов.

" Поведението на българските партии да вадят претенденти в последния вероятен миг, под претекст, че търсят най-хубавия или сякаш, с цел да го опазят от ранни ругатни и дискредитиране, е несъответстващо. То демонстрира липса на лидерска визия, свеждане на кандидатурата до елементарен политически маркетинг при отвод от ясно декларирани политики.

А по необятния бял свят не е по този начин. И в България не беше по този начин.

Време е гласоподавателите да почнат да бъдат по-придирчиви към своите партии ", приключва той.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР