Два месеца изминаха от пожара в блок 18 в Благоевград,

...
Два месеца изминаха от пожара в блок 18 в Благоевград,
Коментари Харесай

Част от жителите на опожарения блок в Благоевград все още не могат да се завърнат по домовете си

Два месеца изминаха от пожара в блок 18 в Благоевград, който лиши живота на трима души, а десетки други остави без дом.

Семействата от последните три етажа на постройката към момента живеят в непознати домове и не знаят по кое време ще могат да се върнат в своите. Сградата би трябвало се укрепи, с цел да е безвредна за живеене, а ремонтът ще коства 130 000 лв..

Общината кандидатства за финансиране във Фонда за бедствия и повреди, само че ще отпусне ли средства страната ще стане ясно до дни. Общината обезпечи три общински жилища за най-пострадалите фамилии.

Тази седмица бяха сложени железни подпори в жилището на седмия етаж, от където потегли пожара. Точно от горната страна обаче, на осмия етаж, в жилището на Костадин Георгиев се появяват пукнатини.

" Има спукани работи – пода, стените. От последния път, когато влизах ми се коства, че и пукнатините са се нараснали на пода, не съм напълно сигурен, но мисля, че е по този начин и би трябвало да се види, да се оправи блока, да се стабилизират плочите и да се ревизират заварките на панелите дали няма някоя спукана спойка, че тогава проблем. " - споделя Костадин Георгиев

" Надявам се до края на месеца, както са дали поръчка от фонда за бедствия и повреди, да се преведе сумата, която е нужна за подсилване и замяна на плочата, с цел да може също по този начин, както дадоха обещание ЧЕЗ, да пуснат тока и всеки към този момент да стартира да си прави жилището. Да се оправят общите елементи, да се направи тая панела, да съм спокоен, че като взема да върша жилището си, блокът ще остане цялостен. Детето ми ще живее вътре! " - тревожи се Димитър Ненов

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР