Два мандата бях секретар и председател на партията, аз съм

...
Два мандата бях секретар и председател на партията, аз съм
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Доган не беше съгласен с оставката ми, аз реших

Два мандата бях секретар и ръководител на партията, аз съм в централата на Движение за права и свободи от 1996, представяте ли си какъв брой време е това. Формално съм в Движение за права и свободи съм в Движение за права и свободи от 1991 година от 

" Много дълъг интервал, човек амортизира с времето, има насъбрана отмалялост и в един миг се получава по този начин, че има едно ново потомство, по-млади политици, които се нареждат на изборни длъжности в партията. Те имат своята упоритост и би трябвало да имат своя късмет за развиване. От друга страна, като споделям, че решението беше тежко, редовите депесари пък залагат на сигурност, на познатото, на изпитаното. Затова имах няколко диалога с господин Доган. Три-четири пъти сме говорили. Той не беше склонен, само че аз бях решил ", изясни той претекстовете си и цялата последователност към отдръпването си от лидерския пост.

Карадайъ разяснява, че е избрал да разгласи решението си задоволително рано, с цел да е ясно, че не е претендент за нов мандат преди конференцията. И отговори на въпроса за какво не върви на работа в Народното събрание, откогато подаде оставката. Обясни, че умишлено е избрал да се дистанцира за известно време.

" Когато аз се отхвърлям, да има задоволително време за подготовка на възможните бъдещи претенденти. Аз, в случай че съм деен на политическия терен, този развой ще бъде килнат, няма да е изкрен, че аз не съм претендент. Аз съвсем всеки ден вървя в централата на Движение за права и свободи. Аз съм ръководител на партията в оставка. Почти всеки ден се виждаме с господин Доган и с Пеевски. Така че, аз си правя работата ", изясни още Карадайъ.

 Лидерът в оставка разтълкува и констатацията на Ахмед Доган за риска Движение за права и свободи да се трансформира в корпорация. Според Карадайъ това не е наблюдаване единствено на почетния ръководител, само че не се отнася единствено за една личност, а за някои партийни структури.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР