Два мача от последния, 30-ти кръг на редовния сезон в

...
Два мача от последния, 30-ти кръг на редовния сезон в
Коментари Харесай

Локо София и Арда дават старт на последния кръг от редовния сезон

Два мача от последния, 30-ти кръг на постоянния сезон в Първа лига ще се изиграят в събота, 6 май. От 17:30 ч. Локомотив София посреща Арда Кърджали в " Надежда ", а от 20:00 ч. ЦСКА 1948 е хазаин на Славия в Бистрица.

Локомотив и Арда ще търсят път назад към успехите в шампионата, с цел да останат с действителни шансове за седмата позиция. Преди последния кръг от постоянния сезон " червено-черните " изостават от нея с 9 точки, а отборът на Александър Тунчев - с 5.

Домакините се намират в неприятна серия от три следващи загуби в Първа Лига, които провокираха разтърсвания в клуба. През седмицата босът на столичани Иван Василев съобщи изрично, че се отдръпва от клуба и повече няма да стъпи на стадиона в " Надежда ". Появиха се и информации, че наставникът на тима Станислав Генчев също ще напусне след края на акцията.

Кърджалийци пък записаха две равенства в последните си две срещи, а в сряда бяха доста покрай трите точки, само че позволиха гол в добавеното време на " Тича ". Гостите ще бъдат без осъдените Светослав Ковачев и Умар Сако.

Отборите на ЦСКА 1948 и Славия се изправят един против различен на стадион „ Витоша “.

Изключително забавно е към отбора на гостите, където безусловно в дните преди днешния мач бе осъществена треньорска рокада. Наставникът Златомир Загорчич реши да напусне поста си по персонални аргументи, а на негово място застава шефът на детско-юношеската школа на „ белите “ Ангел Славков. Раздялата със Заги пристигна след равенството 1:1 с Локомотив (Пловдив) вкъщи. В класирането „ белите “ са на седма позиция и имат действителен късмет да играят в Топ 6.

Домакините пък имат съществени упоритости да финишират в Топ 3, като все още водят с 5 точки на четвъртия Левски. Футболистите на наставника Тодор Янчев влизат в мача след две следващи равенства – 0:0 с Черно море и 3:3 със Спартак (Варна). Именно против варненци „ алените “ заобиколиха провалянето, откакто позволиха закъснение с 2:0, както и гол в добавеното време на мача.

За домакините от ЦСКА 1948 се усети отсъствието на голмайстора Ивайло Чочев, който пропусна последните четири срещи на отбора. Неговото възобновяване от травма завърши и той ще бъде на линия за " алените ". Същото важи и за крилото Бирсент Карагарен.

Пълна стратегия за 30-ия кръг на Първа лига:

Събота, 6 май

17:30, Локомотив София - Арда

20:00, ЦСКА 1948 - Славия

Неделя, 7 май

15:15, Септември - Пирин

17:45, Черно море - Спартак Варна

20:15, Ботев Пловдив - Лудогорец

Понеделник, 8 май

15:30, Берое - Хебър

17:45, Локомотив Пловдив - Левски

20:15, ЦСКА - Ботев Враца





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР