Два мача от четвъртфиналите в турнира Лига Европа ще бъдат

...
Два мача от четвъртфиналите в турнира Лига Европа ще бъдат
Коментари Харесай

Два мача от Лига Европа в каналите на БНТ тази вечер

Два мача от четвъртфиналите в шампионата Лига Европа ще бъдат излъчени в каналите по Българската национална телевизия през днешния ден (5 април).

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Tim Ireland
От 22:05 часа по БНТ1 ще може да гледате дуела Арсенал - ЦСКА (Москва) .

В предходната фаза „ артилеристите “ бяха безапелационни против Милан и отстраниха италианския гранд с общ резултат 5:1 (2:0 и 3:1). Сега препяствиято пред играчите на Арсен Венгер е ЦСКА (Москва) с Георги Миланов, който изненада Лион на осминафиналите, побеждавайки го като посетител в реванша с 3:2.

Арсенал сигурно ще хвърли всички сили да отстрани отбора на ЦСКА, защото англичаните са на нежеланото 6-о място във Висшата лига и изостават на цели 13 точки от зона Шампионска лига. Така англичаните ще се опитат да си завоюват място в ШЛ точно посредством трофея от Лига Европа.

„ Артилеристите “ бяха в отрицателна серия в края на февруари и началото на март, записвайки четири следващи загуби във всички шампионати, само че в последните седмици тимът се стабилизира и на собствен ред реализира четири следващи триумфа, в това число упоменатите към този момент против Милан.

От 22:05 часа по Българска национална телевизия HD пък ще бъде излъчен мачът Атлетико (Мадрид) - Спортинг (Лисабон) .

На осминафиналите „ дюшекчиите “, които са посочени за един от любимците за продобиване на шампионата, отстраниха Локомотив (Москва) с безапелационното 8:1. Португалският гранд обаче имаше надалеч по-трудна задача против Виктория (Пилзен). В първия мач Спортинг завоюва вкъщи с 2:0, само че във втория загуби с 0:2 и се стигна до продължения, където гол на непознат терен прати „ лъвовете “ в идната фаза.

Испанците са в серия от осем следващи победи във всички шампионати на своя " Уанда Метрополитано ", като и в осемте дуела отборът не позволи гол. Спортинг пък е много неуверен в гостуванията си и има 5 загуби в последните си 10 дуела надалеч от вкъщи.

Атлетико и Спортинг се срещнаха преди осем години също в Лига Европа, като мадридчани продължиха напред след две равенства, само че повече голове на непознат терен.

Четвъртфинални срещи от Лига Европа, четвъртък, 22:05 часа:
Република България (Лайпциг) - Олимпик (Марсилия)
Арсенал - ЦСКА (Москва) - БНТ1
Атлетико (Мадрид) - Спортинг (Лисабон) - Българска национална телевизия HD
Лацио - Залцбург
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР