Два мача, две победи - това е постижението на дебютанта

...
Два мача, две победи - това е постижението на дебютанта
Коментари Харесай

Най-големият шок в историята: реакциите след успеха на "Шериф" над "Реал"

Два мача, две победи - това е достижението на дебютанта в Шампионската лига " Шериф " (Тираспол) от началото на груповата фаза в шампионата. И до момента в който триумфът над " Шахтьор " (Донецк) на старта не докара до чак толкоз доста реакции, то успеха над " Реал " (Мадрид) на " Сантяго Бернабеу " беше призната като потрес за целия футболен свят.

Във вторник вечер " Шериф " с надвит гол в последната минута.

Резултатът незабавно беше разказан като най-големия потрес в историята на Шампионската лига.

Експерти незабавно регистрираха огромната разлика сред двата отбора, като молдовският отбор е едвам 66-и в ранглистата на УЕФА. Въпреки шокиращия излаз от дуела испанската преса напомни, че " Реал " не е толкоз безапелационен в шампионата в последните години.

" Реал " е спечелил единствено от последните си седем мача в Шампионската лига на " Сантяго Бернабеу ", написа " Марка ".

Реакциите

" Малките елементи ни костваха загубата. Тъжен съм, само че повече съм обезпокоен. Имахме явен проект, знаехме какво би трябвало да вършим на терена, само че някои неща не се получиха. Тази загуба сигурно ще бъде скъп урок за нас ", разяснява след дуела Карло Анчелоти.

Испанската преса незабавно разкритикува наставника поради някои от решенията му, измежду които и това да заложи на система 4-4-2, като в огромни интервали от срещата " Реал " изглеждаше комплициран. Италианецът отбрани избора си, само че отхвърли да разяснява толкоз детайлно.

Експертите обаче регистрираха неналичието на късмет за испанския отбор. " Реал " насочи 31 удара, от които 22 точни, имаше 13 корнера и доминираше с близо 80% владеене на топката, до момента в който " Шериф " вкара два гола от едвам четири изстрела.



" Трудно е да се сетя за по-голям потрес в Шампионската лига. До тази нощ надали някой по света знаеше нещо за " Шериф ". Тези момчета обаче заслужават поздравления за представянето си ", разяснява специалистът на BT Sport Рио Фърдинанд.

В същото време треньорът на молдовския първенец Юри Вернидуб опита да реагира умерено и да не се поддава на еуфорията.

" Не мисля, че сме създали нещо изключително. Не бива да се поддаваме на страстите в този миг, тъй като имаме четири доста значими мача. Затова и не желая да се приказва за класиране в идната фаза. Не се класираш с две победи ", сподели Вернидуб.

Разликата е в мащабите

Преди дуела Вернидуб очерта къде се намира неговия отбор и къде противникът.

" Ясно е, че като клуб въобще не можем да се мерим с " Реал ", не знам дали е редно и да се слагаме едно изречение до тях. Но по тази причина футболът е толкоз забавен, тъй като можеш да играеш с такива противници ".

На терена на " Бернабеу " обаче " Шериф " сервира огромната изненада.

 Най-големият потрес в историята: реакциите след триумфа на
© Reuters

Общата стойност на първенеца на Молдова е 12.65 милиона евро (според transfermarkt.de), против близо 800 млн. на " Реал ". Само титулярите на Карло Анчелоти са оценени на 465 милиона, като само крайните бранители Начо Фернандес (10 млн.) и Мигел Гутиерес (5 млн.) не са по-скъпи от целия отбор на " Шериф ".

Молдовският първенец, който е първият клуб от страната достигнал до Шампионската лига, притегли внимание още преди конкуренцията. Тогава " Шериф " беше.

В състава на " Шериф " има футболисти от 18 разнообразни националности, в това число и Себастиен Тил, който означи победния гол. Халфът от Люксембург стана първият състезател от тази страна, разписал се в Шампионската лига.

С достижението си първенецът на Молдова влезе в историята като едвам 13-ият клуб, победил " Реал " на " Сантяго Бернабеу ". Преди " Шериф " това са правили " Байерн " (Мюнхен) три пъти, " Рома ", " Аякс " и " Ювентус " по два пъти, " Шалке ", " Арсенал ", " Ливърпул ", " Барселона ", " Манчестър сити ", ЦСКА (Москва) и " Шахтьор " по един път.

 Само Еден Азар е три пъти по-скъп от целия отбор на
© Reuters

Само Еден Азар е три пъти по-скъп от целия отбор на " Шериф ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР