Два леки автомобила са заснети да се теглят на автомагистрала.

...
Два леки автомобила са заснети да се теглят на автомагистрала.
Коментари Харесай

БМВ тегли кола по магистрала Хемус с над 140 км/ч ВИДЕО

Два леки автомобила са снимани да се теглят на автомагистрала. Шофьор е снимал по какъв начин транспортните средства се движат с висока скорост по „ Хемус “. На тези типове пътища е неразрешено тегленето. Това обаче не е попречило водачите да се движат с към 140 км/ч, като съгласно създателя на видеото, тя е достигала на моменти и 160. За тегленето на колата е употребена мека връзка.
 
„ Две коли се теглят по автомагистрала " Хемус ", като на моменти скороста им доближаваше 160 км. Ако това не е полуда, не знам кое е?, “ разяснява Oleg Chernev.

Ето по какъв начин реагираха в обществената мрежа:

„ На автомагистрала тегленето е неразрешено! “

„ Явно никой не е чел закона и правилника за използването му! Максималната скорост на изтегляне е 40км/ч с мека връзка (и естествено в спешната лента) 70км/ч с твърда връзка единствено по автомагистрала и скоростен път. “

„ Пратете видеото в КАТ, с цел да им пратят актовете! Това са цялостни ненормалници... Които с изключение на личния си живот рискуват и да убият почтени хора! “

„ А всичкото от горната страна, в БМВ-то имаше най-малко четири индивида, в теглената бяха двама и искрено се забавляваха. “

Какво споделя за тегленето законът за придвижването по пътищата?

- Максимална скорост в обитаеми места – до 30 km/час.
- Максимална скорост отвън обитаеми места – до 70 km/час.
- В тегленото транспортно средство да има водач, който има шофьорска брошура.
- Теглещото и тегленото транспортно средство са свързани между тях по метод, който не разрешава да бъдат разграничени по време на придвижване (с изключение на обстановката, в която се тегли мотоциклет – той би трябвало да има опция за елементарно разкачане при положение на нужда).
- Тегленият автомобил има откъм гърба (от лявата страна) предупредителен триъгълник.
- Разстоянието сред колите при гъвкава връзка (въже) може да бъде от 4 до 6 m.
- Разстоянието сред колите при твърда връзка може да бъде максимално 3 m.
- Въжето би трябвало да бъде означено с редуващи се бели и червени линии или да бъде снабдено с жълти или червени знаменца.
- Не е разрешено да се теглят коли с неизправна кормилна уредбаи с неизправни спирачки.
- Не е разрешено да се теглят коли по автомагистрала.
- Ако едната от двете спирачни системи на автомобила е неизправна, не е разрешено той да бъде теглен с въже. Това би трябвало да стане благодарение на твърда връзка.
- Ако действието на спирачната система е подвластно от действието на мотора, а той е развален, тогава транспортното средство може да бъде теглено единствено с твърда връзка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР