Два лагера в австрийски курорти са предвидени в подготовката на

...
Два лагера в австрийски курорти са предвидени в подготовката на
Коментари Харесай

Биатлонистите ни избраха австрийски бази преди старта на олимпийския сезон в Швеция

Два лагера в австрийски курорти са планувани в подготовката на националните ни биатлонисти преди началото на олимпийския сезон. В момента най-хубавите ни състезатели са в австрийски зимен център Рамзау, където към този момент на сняг упражняват със ските и стрелят в низината с пушките. Българите се завръщат от Алпите на 22 октомври, след което ще продължат подготовката си с къс лагер на Белмекен.

На 8 ноември нашите отново ще пътуват за Австрия с цел да упражняват в Обертилиах. Оттам българските биатлонисти ще летят непосредствено за Швеция, където на 27 ноември са първите за зимата стартове за Световната купа с над преварите в дългите самостоятелни дисциплини на 20 км мъже и 15 км дами, следвани ден по-късно от спринтове. Вторият кръг в олимпийския сезон също е в Йостерзунд от 2 до 5 декември със спринтове, гонене и щафети, а годината ще приключи с два стадия надлежно в австрийския Хохфилцен (10-12 декември) и във френския Анеси (16-19 декември).
 Владимир Илиев и Милена Тодорова с по две държавни трофеи на биатлон
Владимир Илиев и Милена Тодорова с по две държавни трофеи на биатлон

Надпреварата се организира в Троян

През януари са планувани три кръга за скъпия трофей: в немските Оберхоф (6-9) и Руполдинг (12-16) и във италианския Антхолц-Антерселва (20-23), преди всички да се насочат към Пекин за олимпийските зимни игри, където биатлонът е със надпревари от 5 до 19 февруари.

За старта на олимпийския сезон сега в Рамзау упражняват:

МЪЖЕ

Владимир Илиев

Антон Синапов

Димитър Герджиков

Благой Тодев

ЖЕНИ

Милена Тодорова

Мария Здравкова

Даниела Кадева

Лора Христова

Треньори още веднъж са Александър Касперович и Виталий Норицин, като техен асистент в този момент е завърналият се в щаба Борислав Панков.
 Игрите в Пекин евентуално ще се проведат без аудитория
Игрите в Пекин евентуално ще се проведат без аудитория

Това заяви президентът на Международната федерация по хокей на лед Рене Фазел

Българите възнамеряват финалните тренировки преди отпътуването за Игрите в Пекин да бъдат в Антхолц (Ит). За тази олимпиада MOK взе решение квотите да се дефинират до 16 януари, така че броят на нашите състезатели в китайската столица ще стане явен след кръга за Световната купа в Руполдинг в средата на януари. Българската федерация си е сложила за цел да има оптимален брой участници - 4 мъже и 4 дами на олимпиадата в Пекин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР