Два кризисни центъра за деца и възрастни са разкрити във

...
Два кризисни центъра за деца и възрастни са разкрити във
Коментари Харесай

Във Варна работят два кризисни центъра за деца и възрастни

Два спешни центъра за деца и възрастни са разкрити във Варна. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна Адриана Григорова, шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Варна. В центровете се настаняват деца и възрастни, потърпевши от принуждение, трафик или друга форма на употреба. Услугата се дава за период до 6 месеца и е ориентирана към оказване на самостоятелна поддръжка, облекчаване на ежедневни потребности и консултиране на потребителите.
" Имаме построено и звено „ Майка и бебе “, където краткотрайно настаняваме бременни дами и майки, които са попаднали в риск да изоставят децата си. Там се работи в посока поощряване на родителската обвързаност ", означи Адриана Григорова. Във Варна действат и три предпазени жилища – за възрастни с психологични разстройства, с умствена назадничавост и за девойки, напускащи институциите. Разкрито е и едно следено жилище за младежи, напускащи институциите.
" Тук се настаняват младежи над 18 години, които до тогава са били настанени отвън фамилиите си по реда на Закона за протекция на детето. Те получават поддръжка в това следено жилище, с цел да могат да стартират независим метод на живот ", добави Адриана Григорова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР