Два конкурентни наркоклана взаимно си крадат дрогата. Отделно от това

...
Два конкурентни наркоклана взаимно си крадат дрогата. Отделно от това
Коментари Харесай

Само във Фрог: Два наркоклана си крадат дрогата, убиват мулетата у нас и изхвърлят труповете в Турция

Два конкурентни наркоклана взаимно си крадат дрогата. Отделно от това убиват мулетата на българска територия, след което изхвърлят труповете в Турция. Това разкриха пред Фрог нюз проверяващи. Около 100 кг. хероин се внася всеки месец гладко от Турция. Дрогата влиза у нас през зелена граница от три разнообразни групировки.
Първият е така наречен „ Турски “ канал. От българска страна се управлява напълно от наш състезател, прочут с прякора Маймуната. В южната ни съседка пък за него отговорност носят доближени на изгонените от страната преди години за дрога братя Саид. Наркотикът влиза у нас с трактори, джипове и бусчета през с. Щит и с. Райкова могла. За складова база се употребява помещение покрай с. Левка. Оттам стоката поема към Сърбия, Австрия, Белгия и Германия.

Няколко представители на родния ъндърграунд са се спазарили с турските наркоиграчи да оказват помощ за преместването на дрогата. Условието било те да закарат дамите и децата си като поръчител, че ще играят по разпоредбите на клана и няма да си разрешат да крадат от опиата. По-голямата част са се съгласили на това изискване. Така фамилиите им стоят като заложници в Истанбул.

Вторият канал е напълно „ Кюрдски “. До него не се позволяват българи. Движат го кюрди с паспорти от Западна Европа. Групата още веднъж трансферира опиата с бусове, само че през с. Маточина. Знае се, че бандата заплаща на граничните патрули, с цел да си затварят очите. В непосредственост до мястото на влизане се употребяват краткотрайни тайници, до момента в който се уреди превоза за Европа.

Именно тези две банди се конкурират и си вършат мръсни номера като си крадат от стоката и си убиват мулетата. Предпочитат да не оставят следи в България. Затова изхвърлят телата в южната ни съседка.

Третата група се управлява от етнически турци, живеещи в Разград. Зад тях стои и етническа партия. Мулетата им минават през с. Воден и с. Странджа, община Болярово, с раници, натъпкани с хероин. Родните служби са наясно, че въпросните наркотрафиканти имат и различен сполучлив бизнес край браздата, като всеобщо изкупуват земя и къщи, строят нощни заведения, магазини. От 4-5 години се пробват да се наложат като главен канал за дрога, прецаквайки конкуренцията в лицето на другите два клана. При този канал опиатът отпътува първо за Румъния. Оттам към този момент се насочва към Унгария и другите европейски страни.

Има данни, че логистична поддръжка на трафикантите оказват хора от гранична полиция и дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи. Знае се, че бандата изкарва и незаконни цигари за Европа в специфични тайници в цистерни. Няколко такива цистерни бяха арестувани в Румъния през предходната година при интернационална акция с румънските и испанските управляващи.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР