Два камиона Tesla Semi с електрически двигатели извършиха първата доставка

...
Два камиона Tesla Semi с електрически двигатели извършиха първата доставка
Коментари Харесай

Безпилотните електрокамиони на Мъск доставиха първата пратка

Два камиона Tesla Semi с електрически мотори направиха първата доставка на товар на над 400 км разстояние. За това заяви Илон Мъск, съгласно който това е " промишлена употреба " на машините. Компанията му желае да стартира сериното им произвеждане през 2019 година

Курсът е бил от предприятието Tesla Gigafactory 1 в щата Невада до цех на Tesla във Фремонт, щата Калифорния. Разстоянието посред им е почти 425 км, а времето за пътешестване - 4 часа и половина.

Товарът са били акумулаторни акумулатори за разнообразни модели на електрически автомобили Tesla, в това число Model 3.

Потребители обърнаха внимание, че на фотографията в профила на Мъск в мрежата " Инстаграм " камионите са със странични огледала, което значи, че на тях е имало водачи. Това е по този начин - те са оборудвани със система Tesla Autopilot, заради което работят в полуавтономен режим. Водачът потегля, предава придвижването по автомагистралата на компютър, след което довършва пътуването.

Всички, които не са виждали Tesla Semi в деяние, разясниха, че са били впечатлени какъв брой тихо потегля и се движи тази структура с тегло от няколко тона.



Преди по-малко от половин година компанията " Пепси " поръча 100 такива камиона, а съгласно " Ройтерс " предварителните поръчки са за по-малко от 300. Ако Мъск съблюдава периодите - а това е една от най-слабите му страни като бизнесмен в автотранспорта - постоянни поръчки може да стартират през 2020 година

Според цените на Tesla Motors от ноември 2017 година версията на камиона с обхват при едно зареждане до 482 км е 150 000 $, а този, достигащ на адрес до 805 км, е 180 000.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР