Два извънредни дебата предстоят в Камарата на общините преди вота

...
Два извънредни дебата предстоят в Камарата на общините преди вота
Коментари Харесай

Задължиха британското правителство да пусне кореспонденцията си „твърд“ Брекзит

Два изключителни дебата предстоят в Камарата на общините преди вота за предварителни избори довечера, оповестява BBC.
 
Brexit: MPs vote to force government to publish no-deal plans and advisers' messages – live news
— The Guardian (@guardian)

Депутатите са почнали да разискват искане от Доминик Грийв (бивш реакционер, в този момент независим), който желае да подсигурява публикуването на държавните връзки, свързани със суспендирането на Народното събрание. Той упорства и за цялостно откриване на всички документи, отнасящи се до така наречен интервенция Йелоухамър (Operation Yellowhammer) - държавният проект за деяние при Брекзит без договорка, възложен на министрите още на 23 юли. Предложението на английския народен представител бе признато, което ускорява публичното доверие към последователността на Народното събрание за бистрота и запазване на демократичния ред. Законът задължава разкриването на всяка преписка на английския политически елит  - в това число WhatsApp, Telegram и други, да бъде обществено притежание.

Грийв съобщи, че е изцяло резонно да се желае разкриването, тъй че Камарата да може да разбере рисковете и обществеността да бъде осведомена за тях.

Лейбъристкият министър в сянка за Брекзит сър Киър Стармър съобщи, че и ма фундаментална липса на доверие сред Камарата и държавното управление.

" Ослепително явно е, че ни изолират, освен нас - а хората, които представляваме ", сподели той. Според него задачата е да сеза да се попречи на Камарата да изрази мнение по разновидността без договорка.-->

По-късно следва втори ексклузивен спор - за върховенството на закона и отговорностите на министрите да го съблюдават, препоръчан от водача на лейбъристите Джереми Корбин. /МИГ/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР