Два изтребителя на Катар са прелетели опасно близо до два

...
Два изтребителя на Катар са прелетели опасно близо до два
Коментари Харесай

Изтребители на Катар летят опасно близо до граждански самолети на ОАЕ

Два изтребителя на Катар са прелетели рисково покрай два цивилен самолета от Обединените арабски емирства (ОАЕ ), до момента в който са били във въздушното пространство на Бахрейн. Това заяви държавната новинарска организация на ОАЕ, базирайки се на гражданската авиация на арабската страна.

Уточнява се, че гражданската авиация на ОАЕ е осъдила " провокативното деяние ", което съгласно управляващите е последвало два сходни случая, които са били предадени от ОАЕ на Международната организация за гражданска авиация.

Катар отхвърли изказванието в изказване на своята гражданска авиация, изтъквайки, че ОАЕ се пробва да прикрие личните си нарушавания на въздушното пространство на Катар.

ОАЕ, дружно със Саудитска Арабия, Бахрейн и Египет, постановиха пътни, дипломатически и търговски наказания на Катар през предишния юни, като го упрекнаха, че поддържа районния зложелател Иран , както и ислямистки екстремисти. Катар отхвърли обвиняването и упрекна четирите страни, че се пробват да работят в сходство с позициите си в региона на външната политика.

През юни 2017 година Катар изиска от Международната организация за гражданска авиация да се намеси, откакто неговите съседи в Персийския залив затвориха въздушното пространство за полетите от Катар като част от глобите.

Гражданската авиация на Бахрейн удостовери случая, акцентирайки, че два катарски бойни самолета са прелетели под Airbus A320 на ОАЕ , който е летял за Рим, принуждавайки го да лети на по-голяма височина.

Бахрейн посочи, че това е бил втори сходен случай, който е станал в същия ден. Не се прецизира самолетната компания, на която е бил самолета.

Катарските изтребители са навлезли във въздушното пространство, следено от Бахрейн, без авансово позволение, като са били взети нужните ограничения за подаване на тъжба до Международната организация за гражданска авиация.

Въпреки че ОАЕ забрани на самолети на Катар да употребяват неговото въздушно пространство като част от рестриктивните мерки, Катар не наложи реципрочни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР