Два интригуващи двубоя от мъжкото и женското първенство по хандбал

...
Два интригуващи двубоя от мъжкото и женското първенство по хандбал
Коментари Харесай

Две хандбални дербита и детски турнир в Габрово този уикенд

Два завладяващи дуела от мъжкото и женското състезание по хандбал ще се проведат в зала " Орловец " в Габрово този уикенд.

В събота (27 октомври) от 15,00 часа първенецът Бъки приема вицешампиона Свиленград. Двата състава са на първо и второ място във краткотрайното класиране на А РХГ при дамите с по 2 победи, само че габровският отбор заема лидерската позиция с по-добра голова разлика. Със същия актив от 4 точки е и 3-ият - Етър 64 (Велико Търново).

В първите два кръга Бъки надигра вкъщи Поморие с 39:20 и Ники спорт в Сливница с 34:22. Воденият от Тефик Парафитов и Зоя Стефанова отбор на Сливенград пък се наложи като хазаин над Шумен 98 с 27:19 и над Поморие като посетител с 39:19.

В събота ще има още един мач от женското ни състезание, като от 16,00 часа Етър е хазаин на Поморие. В неделя (28 октомври) от 15,00 часа е последната среща от 3-ия кръг при дамите сред Ники спорт и Шумен 98.
В неделния ден зала " Орловец " ще бъде сцена на дуела сред първия и втория и в мъжкото състезание. Заемащият второто място във краткотрайното класиране отбор на Чардафон ще одобри първенеца и притежател на Купа България - Локомотив (Варна). Срещата ще стартира в 17,00 часа.

Воденият от Никола Карастоянов отбор е в историческа за родните стандарти победна серия и към този момент има 53 следващи триумфа. " Това, че Локомотив няма загуба в А група през последните 2 години по-никакъв метод няма да ни попречи да излезем на терена с високо вдигнати глави и да се опитаме да спечелим. Когато създадохме нашия мъжки тим, задачата ни беше да мотивираме подрастващите, да им покажем, че в спорта няма нищо непостижимо. Това ще се постараем да създадем и тази неделя в дуела с варненци ", показа преди срещата играещият треньор на Чардафон Христо Данаилов.

Петият кръг в А РХГ при мъжете, обаче, ще стартира още в събота (27 октомври), когато от 15,00 часа следва още едно дерби сред Спартак (Варна) и вицешампиона Добруджа (Добрич). Останалите дуели от кръга са в неделя (28 октомври), като от 14,00 часа Левски от град Левски приема Фрегата (Бургас), от 15,00 часа коравият отбор на Осъм (Ловеч) е хазаин на НСА, а в 16,00 часа ще стартира мача сред Пирин (Гоце Делчев) и Локомотив (Горна Оряховица).

Хандбалният уикенд в Габрово ще бъде допълнен от втория Мемориален шампионат " Георги Добрев ". В него ще вземат присъединяване близо 100 деца на възраст до 10 години от Габрово, Горна Оряховица и Плевен. В конкуренцията ще се включат 7 тима - момчета и девойки, които ще играят на правилото " всеки против всеки ". Габрово ще се показа с 4 тима - два на Чардафон и два на Бъки. Най-интересните дуели от шампионата ще бъдат в неделя (28 октомври) с начален час 10,30. Турнирът ще завърши с публично закриване и награждаване на тимовете към 16,00 часа, директно преди дербито сред мъжките тимове на Чардафон и Локомотив (Варна).

Снимки: sport-gabrovo.com

По информация на sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР