Два хеликоптера от Непал ще се включат в издирването на

...
Два хеликоптера от Непал ще се включат в издирването на
Коментари Харесай

2 хеликоптера се включват в издирването на Боян Петров

" Два хеликоптера от Непал ще се включат в издирването на българския планинар Боян Петров в Хималаите ". Това заяви за Нова тв режисьорът Поли Генчева, която се намира в региона. Разрешение за излитането на машините от летището в Катманду към този момент е получено от китайските управляващи и е въпрос на час-два да бъде завършена документите, позволяваща избавителната акция по въздух. В издирването на Петров на земята още веднъж ще вземат участие тримата шерпи и тримата тибетски спасители, които го търсят от няколко дни.

" Ако Боян е оживял, той би трябвало да е в лагер, в който няма хора. Много ми се желае да има чудеса, да е станало едно такова знамение - сподели пред Нова тв другар на алпиниста и ценител на метода, по който той се изкачва по сложните направления. - Начинът на катерене на Боян е доста виновен, не поема недомислени опасности, само че внезапното утежняване на времето явно го е изненадало. Това, което прави Боян е пътят на индивида към границата. "

Боян Петров е в неопределеност към този момент от седем дни. Няма в себе си и сателитен телефон. За последно е бил забелязан от други алпинисти на 3 май да нападна връх Шишапангма. /nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР