Два града в западната руска Курска област са останали без

...
Два града в западната руска Курска област са останали без
Коментари Харесай

Украйна удря ел. подстанция край Курск, оставя два руски града без ток

Два града в западната съветска Курска област са останали без ток и един човек е ранен, откакто Украйна е нанесла удар тази нощ против подстанция на електроразпределението наоколо до границата, заяви Ройтерс, като цитира губернатора на региона Роман Старовойт.

" Един от чиновниците е получил рани от шрапнел, до момента в който е възстановявал електроподаването. Той е в централната регионална болница и лекарите му дават всички нужни грижи ", заяви губернаторът.

Агенция Ройтерс акцентира, че не е в положение да ревизира тази информация.

В същото време посланикът на Белгия в Москва бе извикан в съветското министерство на външните работи в символ на митинг против хипотетичната приложимост от Украйна на белгийски оръжия за офанзиви в Русия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Руската страна е протестирала остро против " използването на оръжия, създадени в Белгия, от диверсионни групи, които направиха терористични офанзиви в Белгородска област ", заяви съветското външно министерство.

В официалното съобщение се припомня, че " Русия на няколко пъти е предизвестила за заплахата от доставяне на украинските въоръжени сили със западни оръжия и съоръжение, които (след това) да се разпространят неконтролирано ".

Москва прикани Белгия " да не си затваря очите за все по-многобройните доказателства за поддръжката, оказвана " от Киев на въоръжени групи, " които вземат под прицел цивилни и гражданска инфраструктура в Русия ".

Отговорност за смъртоносните нападения напоследък в съветската Белгородска област поеха съветски партизански групи, воюващи на страната на Украйна. Киев отхвърля да е забъркан в тези офанзиви, за които споделя, че са последица от съветската инвазия на украинска територия.

Белгия, сходно на други европейски страни и Съединените щати, достави оръжия на Украйна под изискване да не бъдат употребявани за набези на съветска територия заради опасения от ескалация на спора, отбелязва Агенция Франс Прес.

В. " Вашингтон пост " писа, че проукраинските групи са проникнали в Белгородска област с военни коли, доставени на Киев от Съединените щати и Полша, и са употребявали пушки, създадени в Белгия и Чехия.

В понеделник белгийски медии оповестиха, че страната ще ревизира данни, че оръжие, което е доставила на Украйна за самозащита против съветското нахлуване, е било употребявано в Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР