Два големи строителни обекта в Монтана и текущият ремонт на

...
Два големи строителни обекта в Монтана и текущият ремонт на
Коментари Харесай

Златко Живков: Готови са строителни обекти за 2.3 милиона лв. в Монтана

Два огромни строителни обекта в Монтана и настоящият ремонт на улиците ще бъдат приключени доникъде на месеца, заяви кметът Златко Живков.
Инвестицията е за близо 2.3 милиона лв.. Средствата са от два източника на финансиране. 1.5 милиона лв. са отпуснати с разпореждане на Министерски съвет, останалите са от бюджета на общината.
Големият строителен обект, пред довеждане докрай е реконструкцията на бул. „ Арнолди”. Той е основен за трафика в квартал „ Младост” - най-многолюдния квартал на Монтана. Трасето е построено преди 40 години с цел да поеме товара на тежкотоварните машини за огромното строителство на многоетажни блокове. Сега булевардът е проведен в четири ленти, с нова настилка, в две обособени платна и разграничителна зелена линия сред тях. Изградено е ново осветяване. Съществуващото озеленяване е актуализирано. Инвестицията по е 1.5 милиона лв..
Другият обект, чието разкриване следва е санирането на детска ясла №2 в кв. „ Пъстренците”. Проектът е осъществен по стратегия „ Красива България” през последните 2 години. Инвестицията е в размер на 500 хиляди лв.. Обновяването на детското заведение е една от финалните крачки за цялостната смяна на средата в квартал „ Пъстрина” – една от главните задания на общината през тази година.
До средата на декември ще бъдат затворени и последните сектори от настоящия ремонт на улици в Монтана. За него през годината от бюджета са отделени 300 хиляди лв.. Успоредно с това сега се прави изкърпване на улици след ВиК-аварии. Кметът Живков изброи 5 улици, които са наранени от тях. Това са „ Жеравица”, „ Иван Давидков”, „ Иван Аврамов”, „ Панайот Хитов” и „ Стефан Савов”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР