Два големи региона във Франция се обединяват в опит за

...
Два големи региона във Франция се обединяват в опит за
Коментари Харесай

Два региона във Франция със съвместна кандидатурата за домакинство на ЗОИ през 2030-а

Два огромни района във Франция се сплотяват в опит за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2030 година, оповестява АП.

Регионите Оверн-Рона-Алпи и Прованс-Алпи-Лазурен бряг оповестиха, че желаят да подадат обща кандидатура до Международния олимпийски комитет. Ходът пристигна след консултация с шефа на Олимпийския комитет на Франция.

Париж ще бъде хазаин на летните олимпийски игри следващата година. Франция е приемала Зимните игри три пъти - през 1924, 1968 и 1992 година. Град Анси загуби конкуренцията за Зимните игри през 2018-а.

" Зимните олимпийски и параолимпийски игри във Франция през 2030 година са голяма опция да надградим инерцията на олимпийските и параолимпийските игри в Париж 2024 и оферират невероятни вероятности за френския спорт и за нашите спортисти ", сподели Давид Лапартиен, който оглави Олимпийския комитет на Франция в края на юни.

Той публично ще изиска от МОК и неговата комисия за бъдещите градове-домакини да стартират формален разговор " с оглед правене на документите за кандидатстване ". Всяка взаимна кандидатура ще се нуждае от поддръжката на френската страна.

До момента желанията си да аплайват за домакинство на форума през 2030 година са изразили американският град Солт Лейк Сити, който одобри " бялата " Олимпиада през 2002-а, японският град Сапоро, столица на зимната Олимпиада през 1972-а, както и шведската столица Стокхолм.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР