Два големи пожара избухнаха днес край Пловдив и Бургас. Стихиите

...
Два големи пожара избухнаха днес край Пловдив и Бургас. Стихиите
Коментари Харесай

Големи пожари край Пловдив и Бургас, горят кравеферма и вилна зона

Два огромни пожара избухнаха през днешния ден край Пловдив и Бургас. Стихиите са засегнали огромни площи и постройки и евентуално ще причинят съществени вреди.

Тази заран пламна в най-голямата кравеферма в България, която се намира край пловдивското село Поповица.

Къща изгоря в карнобатско село, пострада пожарникар

В жегите: Нов горски пожар обхвана 750 дка при Кресна

Инцидентът е почнал още в 10ч. и досега пламъците не престават да бушуват в големи пространства, съдържащи фуража на животните.

Първоначално огънят е тръгнал от сеновал, а догатката на пожарникарите е, че повода е човешка несъобразителност - инцидентно хвърлен фас.

Работниците и 5000 крави, които се отглеждат на мястото, са били евакуирани и отведени на безвредно място.

Предприятието се намира единствено на 200 метра от къщите в Поповица, само че досега не се регистрира заплаха за обитаемото място. Засега няма обгазяване и задимяване в региона. Кметът на селото обаче се тормози, че случаят може да остави стотици служащи в кравефермата без работа.

Пожарът се вижда от километри, само че е стеснен до завода. Поради това няма прекъсване на придвижването по наоколо преминаващата влакова линия и пътя сред Пловдив и Свиленград.

Опасната горещина докара и до пожар, само че следват дъждове

Голям пожар изпепели коли и бунгала в Бургас



В ранния следобяд различен огромен пожар обхвана площи към бургаското село Изворище и затвори път до него. Пламъците потеглиха от сухи треви и в началото огънят имаше фронт от няколко километра.

Запалили са се и няколко къщи във вилна зона Каптажа, която е част от селото.

За стихията е обявено малко преди 13ч. през днешния ден. Пет екипа на пожарната бяха изпратени на място в началото, след това са се нараснали.

Властите сътвориха и организация за събиране на пожарникари, които в този миг не са дежурни. В гасенето вземат участие и доброволци.

Разрастването на пламъците наоколо до пътното платно наложи затварянето на шосето Банево-Изворище.

Няма данни за потърпевши.

Няколко от къщите във вилната зона са наранени, съобщи кметът на селото Тодор Тодоров. Пламъците са нанесли и вреди върху други постройки.

Тодоров изрази вяра пламъците да бъдат премахнати още този следобяд.

Изворище се намира на към 20 километра от крайбрежната линия и на 20 километра от центъра на Бургас.

Един млад мъж е бил задържан, при опит да доближи до завод, намиращ се в засегнатата от пламъците зона. До задържането му се е стигнало откакто отказал да извърши полицейското разпореждане да приключи опитите си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР