Два големи пожара горят на територията на община Тополовград, съобщават

...
Два големи пожара горят на територията на община Тополовград, съобщават
Коментари Харесай

Гасят два големи пожара в община Тополовград


Два огромни пожара горят на територията на община Тополовград, оповестяват от регионалната администрация в Хасксово. В региона на селата Присъдец- Филиповци са пламнали сухи треви и лесонепригодни площи. Пожарът се разпростира на необятен фронт и е сложен за преодоляване. Пламъците се движат в посока Маточина. На място към този момент работят  5 противопожарни екипа. Допълнителна помощ е поискана и от горското стопанство/DARIK/

Второто огнище на пожар е при село Сакарци. Там фронтът също към момента не е конкретизиран, само че пожарът се разраства към близка широколистна гора. На място работят също 5 противопожарни екипа.

Към пожарите към този момент пътува и комисар Николай Вълчев, шеф на РДПБЗН-Хасково. По информация на зам.-кмета на община Тополовград Наско Стоянов към Присъдец е изпратен  първият екип от доброволното формирование. Доброволците ще са в помощ на пожарникарите и ще се включат в гасенето. Очаква се да се събере и вторият екип, който да бъде разпределен към едно от двете огнища. В работата по преодоляването на огъня вземат участие и екипи на Държавното горско стопанство.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР