Два големи десантни кораба и един танкер от Северния флот

...
Два големи десантни кораба и един танкер от Северния флот
Коментари Харесай

Десантни кораби от Северния флот на Русия са навлезли в Средиземно море

Два огромни десантни кораба и един танкер от Северния флот на Военноморски сили на Руската федерация са навлезли в Средиземно море, като крайната им точка не е известна. Плавателните съдове са били ескортирани от испанския флот, излиза наяве от известие на Министерството на защитата в Мадрид, представено от " Фокус ".

" В интервала от 21 до 26 март патрулните катери " Аталая " и " Вигия " следиха прекосяването на съветската група, състояща се от десантните кораби " Иван Грен ", " Александър Отраковски " и петролния танкер " Кола ", в национални суверенни води ", бе очебийно в публикувания текст.

" Те направляваха прекосяването на съветската формация в териториалните води на Испания. И двата испански кораба участваха в интервенции по наличие, наблюдаване и въздържане под контрола на Оперативното командване и правиха наблюдаване на смени ", се споделя още в известие на министерството.

Край португалския бряг съветските кораби са били съпроводени от фрегатата " Бартоломеу Диаш ". Испанското министерство на защитата заяви, че групата се е насочила към Средиземно море. Информацията на ведомството се удостоверява от данните на корабите. На 28 март танкерът " Кола " минава сред Тунис и италианския остров Сицилия.

Министерството на защитата на Русия не е съобщавало за извеждането за далечно корабоплаване на огромни десантни кораби на Северния флот.

Танкерът " Кола “ се насочва към египетското пристанище Саид покрай Суецкия канал. Обикновено го отбелязват преди да премине в Червено море и по-нататък в Аденския залив и Индийския океан.

Не е известно дали огромните десантни кораби ще преминат през региона, където са ситуирани кораби на западната коалиция против йеменските бунтовници. Може би корабите ще правят интервенции в Средиземно море. Проливите към Черно море са затворени за военни кораби в съоветствие с условията на Конвенцията от Монтрьо.

Министерството на защитата на Русия заяви, че през февруари огромният десантен транспортен съд " Александър Отраковски “ е извършил десантни образователни задания в Колския залив и е направил артилерийски стрелби в Баренцово море.

Съобщено бе още, че няколко съветски военни кораба минаха през протока Баб ел Мандеб в Червено море на фона на офанзивите на йеменските хути против комерсиалното мореплаване.

Телевизионният канал " Звезда ", ръководен от министерството на защитата, цитира флота, като сподели, че измежду корабите, навлезли в Червено море, са съветският крайцер „ Варяг “ и фрегатата „ Маршал Шапошников “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР