Два ферибота с тегло 8 414 тона всеки вече ще

...
Два ферибота с тегло 8 414 тона всеки вече ще
Коментари Харесай

Два 8000-тонни ферибота вече ще се движат на електричество

Два ферибота с тегло 8 414 тона всеки към този момент ще се движат напълно на електричество. Те ще се трансфорат в най-големите морски съдове, задвижвани напълно на ток.

Фериботите, благосъстоятелност на шведската HH Ferries Group, плават по 4-километров маршрут сред Хелзингборг в Швеция и Хелзингьор в Дания. Преобразуването им от дизел на електричество се прави от ABB, като цената не се оповестява.

Този вид морски съдове са идеални за електрифициране, защото пътуват на къси дистанции и стоят по дълъг интервал от време на пристанищата и могат да зареждат батериите си.

Двата ферибота са дълги по 238 метра и транспортират 7.4 милиона пасажери и 1.9 милиона автомобила годишно. Всеки от тях ще бъде екипиран с над 4 мВч пакет акумулатори, като всяка от тях ще бъде по 6.5 кВч.

Единият от тях към този момент е подготвен и можеше да стартира да плава още през предишния месец, само че монтирането на системата за зареждане на пристанищата не е подготвена. На тях ще има великански роботизирани " ръце ", като процесът по включване и изключване на фериботите от голямото зарядно ще бъде изцяло автоматизирана и ще може да работи даже и в най-лошите метереологични условия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР