Два фактора се очаква да свалят цената на нефта до

...
Два фактора се очаква да свалят цената на нефта до
Коментари Харесай

До $80 за барел ще падне нефтът с еврорецесията и иранската сделка

Два фактора се чака да смъкват цената на нефта до рационални равнища от 80 $ за барел, което би следвало да докара цените по нашите бензиностанции до не повече от 2,50 лева за бензина и дизела. Поне такива бяха цените на горивата ни преди година при сходни условия.

Първият фактор е предстоящата да настъпи всеки миг европейска криза, която към този момент стартира с първите публично регистрирани спадове на продажбите на коли.

По-силно въздействие обаче ще има предстоящото напълно скоро по думите на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел подписване на иранската договорка. Тя ще разреши един от основните производители на петрол в света още веднъж да излезе легално на международните пазари, откакто отпаднат глобите против Техеран в тази област в подмяна на отвод от атомната му стратегия. Това беше доказано и от неназован представител на Държавния департамент на Съединени американски щати пред най-близкия до тяхната администрация вестник Ню Йорк Таймс. Пйърво там се пускат новините, които е рано да се официализират от Байдън и неговите чиновници по министерства и ведомства по всички тематики и въпроси.

В сряда петролът първо поевтиня под 90 $ за барел, след това нарастна с към 5-7. Спадът му в последните 2 седмици, отразил се със смехотворно понижение от 5-7 стотинки по бензиноколонките у нас, вместо най-малко с 35-40 стотинки, както е разумно математически по отношение на % спад на цената на суровината, се дължеше на повишеното произвеждане на Опек Плюс. Според профилирания уебсайт Ойлпрайс обаче, вместо с плануваните и предстоящи 648 000 барела повече, арабските страни и Русия дадоха едвам 500 000 от горната страна, като водеща мощ се оказа Нигерия.  

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР