Два европейски гиганта в областта на отбраната се състезават за

...
Два европейски гиганта в областта на отбраната се състезават за
Коментари Харесай

Испания и Германия в надпревара за сделка с Индия за подводници за 4,8 млрд. долара

Два европейски колоса в региона на защитата се състезават за продобиване на поръчка на стойност 400 милиарда рупии (4,8 милиарда щатски долара) за създаване на подводници в Индия, защото южноазиатската страна се стреми да укрепи флота си, с цел да се опълчи на разширяващото се военноморско наличие на Китай в Индо-тихоокеанския район.

Индийски чиновници сега правят оценка конкуриращите се предложения за построяването на шест от подводниците в страната, обявиха високопоставени индийски чиновници, осведомени с въпроса. Едната оферта е от немската Thyssenkrupp AG дружно с основаната в Мумбай Mazagon Dock Shipbuilders Limited, а другата е подадена от испанската Navantia в партньорство с частната корабостроителница Larsen & Toubro, споделят източниците.

Индийският флот ще се насочи към най-хубавия и максимален трансфер на технологии, който се предлага, настояват източниците. При оповестяването на търга през юли Министерството на защитата съобщи, че чака забележителен трансфер на технологии към индийските корабостроителници, с изключение на даването на подводниците с без значение от въздуха задвижване (AIP) - технология, която оказва помощ на стандартните плавателни съдове да останат под вода по-дълго.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР