Два експресни влака са се сблъскали рано тази сутрин в

...
Два експресни влака са се сблъскали рано тази сутрин в
Коментари Харесай

25 загинали при катастрофа на два влака в Пакистан

Два експресни влака са се сблъскали рано тази заран в Южен Пакистан, заяви Асошиейтед прес. Според полицията и членове на избавителните екипи са починали най-малко 25 пасажери.

Първоначално единият експрес е дерайлирал, а малко по-късно другият се е блъснал в него, заяви Усман Абдуллах, полицейски чиновник в окръг Готки на провинция Синд, където е станала злополуката.

Той добави, че поданици на близките села, спасители и служители на реда транспортират починалите и ранените пасажери до околните лечебни заведения.

Между 15 и 20 пасажери към момента са блокирани в останките на първия трен, сподели Умар Туфаил, полицейски шеф в Готки. Засега не е ясно какво е предизвикало дерайлирането и последвалия конфликт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Малик Аслам, локален гражданин, е споделил пред пакистанската телевизия Гео Нюз, че ранените са към 100 души. Той самият е преброил телата на най-малко 30 жертви при избавителните интервенции.

Някои от ранените са в сериозно положение.

Железопътните произшествия са чести в Пакистан, където серия от поредни държавни управления обръщат малко внимание на потребността от рационализация на зле поддържаната система за сигнализация и остарялата инфраструктура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР