Два експертни здравни съвета се събират, за да обсъдят дали

...
Два експертни здравни съвета се събират, за да обсъдят дали
Коментари Харесай

Два експертни съвета обсъждат нови мерки заради Омикрон

Два експертни здравни съвета се събират, с цел да обсъдят дали и какви спомагателни противоепидемични ограничения да се наложат в страната поради Омикрон.

Експертите ще се съобразят с ограниченията, които се постановат в останалите членки на Европейски Съюз. Главният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев към този момент съобщи, че съгласно него най-важните ограничения към този момент са подхванати. Едната е за групата над 65 година С решението на Министерски съвет да се стимулират със 75 лева към пенсията при към този момент направена или идна имунизация в първото 6-месечие. Другото решение е за съкращаването на периода за бустерната доза.

“Пълен локдаун за мен е изключен. През изтеклите 2 години минахме през съвсем целия набор от ограничения и значително научихме уроците си: че не би трябвало да се хвърляме нито в едната, нито в другата прекаленост. Ако удариш доста мощно икономическия и обществения живот, хората не го одобряват позитивно “, сподели преди ден пред бТВ Кунчев.

Според него към този момент не се възнамерява спиране на образователния развой поради “Омикрон “. Той увери, че ще се стигне до такава степен единствено при сензитивно утежняване на обстановката.

Преди няколко дни бе публично оповестено, че са открити 12 случая на Омикрон в България - в София и София област.

Заразените са с леко протичане на домашно лекуване, при никого не се постанова хоспитализация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР