Два екипа от архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти, някои от

...
Два екипа от архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти, някои от
Коментари Харесай

Млади специалисти предлагат концепции за оживяване на софийските реки

Два екипа от архитекти, урбанисти и ландшафтни архитекти, някои от които учили и работили в чужбина, откликнаха на самодейността на фондация „ Колективът “ и разискаха опциите за оползотворяване на пространства към реките на София.

На Запад реките са оживени обществени пространства. Младите хора, присъединили се с отзиви по тематиките, са били доста стимулирани да пренесат опит, който са ведели с очите си. Екипите за обсюждали Перловската река и Владайска, която минава под Лъвов мост, описа пред Радио София Мартин Янков от „ Колективът “.

За Перловската река експертите оферират идея, съгласно която пространството да има непрестанен достъп и там да се организират събития. За задачата би трябвало да има уместно озеленяване и система за постоянно разчистване.

Под Лъвов мост пък може да се провежда съвременен битак. Това даже към този момент бе осъществено един път, и то с добър триумф, означи Мартин Янков.

По думите му до момента самодейностите са били финансирани от обществено виновни частни бизнеси, тъй че в случай че се стигне до осъществяване на концепциите, няма да се харчат общински средства. Между 80 и 100 хиляди лв. ще са нужни за първия стадий на реализация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР