Два екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара

...
Два екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара
Коментари Харесай

Транспортират до Сърбия останалите пострадали при катастрофата на АМ Тракия


Два екипа на Центъра за незабавна здравна помощ в Стара Загора транспортираха тази заран останалите сръбски жители, които бяха на лекуване в Университетската болница в града. Те бяха приети в болница откакто рейс се прекатурна на Автомагистрала „ Тракия “ и ще бъдат извозено до Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “.

Създадена е организация след прекосяване на границата пациентите да бъдат поети от сръбски медицински екипи. Пациентите, които се транспортират, са с усъвършенствано общо положение, осведоми БНР.

Под здравно наблюдаване в болничното заведение в Стара Загора остава мъжът, на който се наложи да бъде ампутиран кракът. Очакванията са и той да бъде наведен за здравно наблюдаване в Сърбия след няколко дни. Това заяви доцент Георги Минков –заместник-директор по административни действия на старозагорската университетска болница.

Вчера сполучливо бяха превозени с хеликоптер двете най-тежко потърпевши деца след случая на автомагистралата. Те в началото бяха признати в старозагорската болница, по-късно преместени за лекуване и нормализирани в болница „ Пирогов “.

Междувременно през вчерашния ден Старозагорският областен съд остави за непрекъснато в ареста сръбския водач на рейса.

Адвокатът на обвинявания за случая от 14 август е изискал по-леките ограничения - " подписка " или " парична гаранция ".

Защитата на обвинения ще апелира определението пред Старозагорския областен съд в законоустановения тридневен период.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР