Два дни след разрушителното земетресение в Албания земята продължава да

...
Два дни след разрушителното земетресение в Албания земята продължава да
Коментари Харесай

Под развалините от земетресението в Албания има още хора

Два дни след разрушителното земетресение в Албания земята продължава да се люлее . Жителите на един от най-тежко засегнатите градове - Тумане, и през тази нощ няма да спят, съобщи Българска национална телевизия.

Броят на жертвите продължава да пораства. Според разнообразни източници починалите са сред 26 и 29 души, към 650 са ранени. Под руините към момента има затрупани хора, до които спасителите се пробват да стигнат.

Премиерът Еди Рама предизвести сънародниците си, че данните за жертвите не са дефинитивни и, че броят на починалите евентуално ще се усили. На изключително съвещание на държавното управление беше оповестено изключително състояние в Дуръс и Тирана.
 Ново мощно земетресение в Албания
Ново мощно земетресение в Албания

Не се оповестява за жертви или огромни материални вреди

Тази заран в Дуръс гръцки спасители съумяха да извадят жив 19-годишен юноша от руините на двуетажен хотел. Това бе мигът, който просълзи албанците и върна вяра им, въпреки и за малко. С настъпването на вечерта, обаче, очакванията започнаха да отстъпват пред скръбта и отчаянието. А за спасителите стартира злокобната конкуренция с времето.

В лагера, който армията построи в Тумане, съвсем няма места. Тази вечер тежка строителна техника стартира да заравнява терена в непосредствена непосредственост до този лагер и се чака още в ранните утрешни часове там да изникнат нови палатки за десетките поданици , останали без заслон.

Започна да вали, а температурите падат, само че избавителната интервенция продължава.
 БЧК изпраща помощ за 5000 души в Албания Обновена
БЧК изпраща помощ за 5000 души в Албания

Тя отпътува още през днешния ден

Тази вечер в града пристигна и министър председателят Еди Рама, с цел да се запознае на място със избавителните интервенции. Шестима локални поданици, които към момента не са открити, съгласно термовизионните камери на гръцките спасители се намират под една от разрушените здания. Еди Рама се срещна и със фамилии на починали, като даде обещание цялата поддръжка на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР