Два дни след прекратяването на полетите заради стачка на ръководителите

...
Два дни след прекратяването на полетите заради стачка на ръководителите
Коментари Харесай

От утре летището в Тирана ще заработи в нормален режим

Два дни след прекратяването на полетите поради стачка на ръководителите на полетите, от на следващия ден летище Тирана в се връща към естествения си режим на работа. Това заяви министърът на инфраструктурата Белинда Балуку. Тя добави, че обстановката с полетите е отблокирана и през днешния ден следобяд ще се реализират единствено полети по здравни, дипломатически, военни и филантропични аргументи, написа БГНЕС.
От на следващия ден се възвръщат комерсиалните полети, което значи естествена работа на летището, акцентира министърът. Балуку още един път съобщи, че става въпрос за премислена политическа акция две седмици преди парламентарните избори в страната. 
 Албания няма да изисква имунизационен паспорт от туристи през лятото Албания няма да изисква имунизационен паспорт от туристи през лятото
Туристите, посещаващи Албания тази година, няма да се нуждаят от имунизационен паспорт за пътешестване. Това оповестява осведомителният уебсайт...
По-рано телевизия „ Топ ченъл ” разгласи, че албанските чиновници по надзор на полетите са сменени от турски, които дойдоха нощес от Подгорица. Новината беше оповестена от премиера Еди Рама, който прикани стачкуващите да прекратят митингите си – в противоположен случай ще изгубят работните си места, защото ще бъдат сменени от други. Вчера 65 ръководители на полети оповестиха стачка, заради което всички полети на интернационалното летище в Тирана бяха отсрочени. Протестиращите упорстваха да бъдат изпълнени няколко техни претенции: връщане на уволнените им сътрудници, анулация на решенията на Управителния съвет, възобновяване на цялостния размер на заплатите, според груповия трудов контракт, цялостна финансова бистрота за 2020 година и включването на представител на синдиката в Управителния съвет.
Министърът на инфраструктурата Белинда Балуку предизвести, че ще бъдат подхванати правосъдни дейности поради блокирането на въздушното придвижване със стачката. Тя акцентира, че с изключение на високите заплати, админите имат и други привилегии, като да вземем за пример обстоятелството, че работят единствено 17 дни в месеца или 205 дни в годината. Вчера военната полиция и силите за бързо реагиране се включиха в обезпечаването на сигурността на летището, което е стратегически обект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР