Два дни след назначаването на повторна проверка, която да установи

...
Два дни след назначаването на повторна проверка, която да установи
Коментари Харесай

„Пирогов“ отговори на майката на Даная

Два дни след назначението на повторна инспекция, която да откри обстоятелствата към гибелта на 15-годишната Даная в незабавната болница „ Пирогов “, от лечебното заведение излязоха с отворено писмо и апел казусът да не се трансформира в инструмент за обществен линч и реализиране на персонални цели.

Майката Ани Стоянова отговори със свое отворено писмо, в което дефинира апела като „ бездънен цинизъм “.

10 януари 2024, 17:59

Майката на Даная: Целта ми е нито едно дете да не губи живота си поради лекарска безнаказаност

Писмото на „ Пирогов “ е подписано от началниците на клиники и отделения, в които са правени животоспасяващи действия на умрялото през предходната година момиче, както и от 50 от работещите в тях.

В него се показва, че Даная е съветвана навреме от голям брой експерти, а лекуването на главното ѝ заболяване е почнало в деня на постъпването ѝ. Посочено е и главното й заболяване, което съгласно майката е погрешно изказване.

10 януари 2024, 12:07

" Пирогов ": Не използвайте нещастието с Даная за политически цели и обществен линч

Ани Стоянова не е съгласна и с изказванието, че болничното заведение е осигурила всички нужни експерти - множеството от изброените лекари в по този начин наречения от одита „ мултидисциплинарен екип “ не са участвали на място и не са преглеждали физически Даная, написа майката.

В писмото на " Пирогов " се приказва още за внушения по отношение на пропуски в лекуването на момичето и обвинявания, които би трябвало да се основават на действителни обстоятелства.

07 януари 2024, 11:31

Назначават повторна инспекция на обстоятелствата към гибелта на Даная

Майката показва, че хвърлянето на високопарни думи не оказва помощ да бъде изработен справедлив разбор на забележимите пропуски и нередности в организацията на болничното заведение. И че персонална нейна цел е нито едно дете да не губи живота си поради лекарска безнаказаност.

08 декември 2023, 09:07

Майката на Даная: Недопустимо е да отстраниш шефа на „ Пирогов “ поради безразсъден финансов отчет


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР