Два дни след като Tesla намали началната цена на Model

...
Два дни след като Tesla намали началната цена на Model
Коментари Харесай

В рамките на една седмица цената на Tesla Model S бе намалена два пъти

Два дни откакто Tesla понижи началната цена на Model S с 3000 щатски $ до $71 990 $, Илон Мъск реши, че това не е задоволително и понижи цената за повторно в границите на една седмица.

Мъск разгласи в Twitter, че Model S към този момент се предлага от 69 420 $. Това обаче напълно не е инцидентно. Сега, след понижението на цената, Tesla към този момент може да твърди, че нейният внушителен седан е по-евтин от идния базов Lucid Air, който ще се яви главен съперник на Tesla и който ще коства 69 900 $.

Докато почитателите на Tesla и евентуалните клиенти ще се радват да чуят, че Model S е по-евтин от най-достъпния вид на Lucid Air, заслужава да се напомни, че Model S се създава повече от осем години. Въпреки това технологията на електрическия мотор и батерията, която употребява, са едни от най-хубавите в сектора.

Външният тип на електрическата кола обаче е стар. Интериорът стартира да наподобява стар, изключително спрямо доста по-модерния и модернизиран кокпит на Lucid Air. Иначе Model S още от базовите равнища е оборудван с пакета Long Range Plus.

Такъв електрически автомобил може да форсира до 96 км/ч за 3.7 секунди, има два електродвигателя и самостоятелен пробег от 647 км. За съпоставяне, базовият Lucid Air има един електрически мотор, само че по избор може да са и два, а EPA пресмята пробега с едно зареждане на 653 километра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР