Два дни след като спря да приема заявки по програмата

...
Два дни след като спря да приема заявки по програмата
Коментари Харесай

МОН спира летните лагери в 20 оранжеви области

Два дни откакто спря да приема поръчки по програмата за безвъзмездни училищен лагери " Отново дружно " просветното министерства реши да прекрати и самите почивки в по-голямата част от страната, даже и те към този момент да са планувани. За това оповестиха през днешния ден от МОН.

От ведомството на министър Николай Денков прецизираха, че летните лагери се стопират в 20 области с повече от 100 болни на 100 000 души през последните 14 дни, които влизат в оранжевата зона. Става дума за Бургас - 213,1, Велико Търново - 203,3, София-град -176, Търговище - 175,4, Русе - 171,1, Пловдив - 167, Пазарджик - 162, Силистра - 159,1, Хасково - 152,9, Варна - 148,3, Стара Загора - 140,3, Шумен - 129,2, Перник - 127,9, Габрово - 121,9, Добрич - 121, Ямбол - 111,6, Ловеч - 105,3, Плевен - 104,5, Разград - 101,1 и Враца - 100,9. Както и " Сега " писа, половин България към този момент е в оранжевата зона. 
 С видеоклипчета МОН води акция в интерес на имунизацията против ковид С видеоклипчета МОН води акция в интерес на имунизацията против ковид
Твърдо до момента ние одобряваме тезата, че би трябвало да използваме непринуден метод за имунизиране на учителите – педагогичен и непеда...

Въпросните градове, измежду които попадат и морските Бургас и Варна, значат, че на процедура летните безвъзмездни лагери по морето стопират. Вече плануваните пътувания към въпросните 20 дестинации могат да се пренасочат към други места в по-безопасни райони. " Ако това не е допустимо, те няма да се състоят ", споделят от МОН. 

Няма смяна при утвърдените почивки в останалите 8 области с по-ниска заболеваемост. Те могат да се проведат при прецизно съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения - носене на защитна маска за лице, хигиена на ръцете и съблюдаване на физическа отдалеченост, показват от ведомството. Оттам изясняват, че са подхванали такива дейности, следвайки напътствията на министерството на опазването на здравето. Здравните управляващи обръщат внимание, че на лагерите не трябва да се позволява смесването на деца от разнообразни групи по време на хранене или развлечения в местата за настаняване или при провеждането на проведени мероприятия.

Предвид сигнали за включване в лагерите на деца и учители с недоволства, които се следят и при COVID-19, здравното министерство упорства за всяко дете, което взе участие в проведено пътешестване, да се изисква документ от персонален доктор, че то не е било в контакт със заразно болен три дни преди началото на пътуването.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР