Два дни след като служебното правителство на Гълъб Донев встъпи

...
Два дни след като служебното правителство на Гълъб Донев встъпи
Коментари Харесай

Първите протести срещу служебното правителство ще бъдат тази вечер

Два дни откакто служебното държавно управление на Гълъб Донев встъпи в служба, ще се организира първия митинг против него. Сборният пункт е площадът пред президентството. Протестът е разгласен преди час и близо 2 000 души са се отбелязали, че ще отидат или имат интерес. Той е под надпис: Спонтанен митинг против (п)реZидента! #ГАЗWithme=
Прочетете още
Като мотив уредниците акцентират желанията на новоназначения длъжностен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови връзките с " Газпром ". " Да заявим ясно! Ние не желаеме да купуваме газ от страна терорист! Ние не желаем да финансираме убийства на деца и дами! ", пишат те.

" Приятели, единствено за два дни са заменени 25 зам. министри и 25 регионални шефа, както и шефът на Национална агенция за приходите и шефът на Агенция Митници. Днес стана ясно също, че служебният кабинет се пробва да блокира газовата връзка с Гърция, която е вярата на България за самостоятелност от Русия. Такава чак безочливост е необикновена.

Ясно че петък през август не е най-хубавото време за цивилен начинания, само че може би и това им е задачата. " пишат уредниците.

Името на митинга припомня за лятото на демонстрации против кабинета Орешарски и назначението на Пеевски за ръководител на ДАНС. Тогава, през 2013 година, гражданските шествия вървяха под наслова #ДАНСwithme.

Малко по-късно свое събитие в същия дух разгласи и " Демократична България ". Протестът " България - самостоятелна от " Газпром " е плануван за същия час и място, 19 ч. на фонтана пред президентството. " Нека излезем и заявим своята неотстъпчивост против газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим реституция на ролята ни на задунайска губерния! ", приканват те симпатизантите си.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР