Два дни след като беше изписан от болницата, Папа Франциск

...
Два дни след като беше изписан от болницата, Папа Франциск
Коментари Харесай

Папа Франциск се връща към обичайната си дейност във Ватикана след операцията

Два дни откакто беше изписан от болничното заведение, Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март възобнови нормалната си неделна поява пред обществеността на площад " Свети Петър ", като благодари за поддръжката, която е получил след интервенцията, оповестява Българска телеграфна агенция.

Преди да премине към авансово квалифицираните бележки, Франциск изрази признателност за " обичта, вниманието и другарството " и " поддръжката на молещите се " по време на хоспитализацията му в римска болница за интервенция на 7 юни за премахване на херния.

" Тази човешка и духовна непосредственост за мен беше огромна помощ и разтуха ", сподели Франциск на към 15 000 души на площада. " Благодаря на всички, благодаря на вас, благодаря от сърце. "

Макар че хилядите римляни, туристи и поклонници, които постоянно се стичат за седмичната поява на папата по обяд на прозореца на Апостолическия замък, нормално ръкопляскат, когато зърнат Светия отец, този път аплодисментите на публиката изглеждаха по-силни от нормално, показва АП. Тричасовата интервенция под обща упойка принуди Франциск да пропусне неделната си демонстрация на 11 юни.

Макар че настроението му изглеждаше приповдигнато, Франциск стана тъмен, когато означи, че във вторник се отбелязва Световният ден на бежанците.

" С огромна горест и толкоз доста тъга мисля за жертвите на доста тежкото корабокрушение, което се случи през последните дни край крайбрежията на Гърция ", сподели Франциск. Той сподели това във връзка през седмицата в Средиземно море на препълнен със стотици мигранти риболовен кораб. 

" Изглежда, че морето е било умерено ", сподели Франциск, като видимо изрази неразбиране, че такава тежка покруса може да се случи при тези условия.

" Подновявам молитвата си за всички, които изгубиха живота си, и апелирам постоянно да се прави всичко допустимо, с цел да се предотвратят сходни нещастия ", сподели понтификът.

Все още има въпроси дали гръцката брегова защита е могла да се намеси в точния момент, с цел да предотврати преобръщането на кораба, показва АП. 

Папата се помоли и за младите възпитаници, " жертви на бруталното нахлуване " против учебно заведение в Западна Уганда. При нападението на екстремисти, оповестили верността си към “Ислямска страна, против учебно заведение в Уганда починаха 42 души, в това число 38 възпитаници в общежитията си.

Франциск изрази страдание за " тази битка, тази война на всички места. Нека се молим за мир. "  

Папата също по този начин прикани хората да си спомнят за " мъчениците в Украйна " след нахлуването на Русия предходната година.

Когато приключи изявлението си и се канеше да се отдръпне от прозореца, от тълпата се чуха крясъци " Да живее папата " на италиански език, а папата бързо отговори: " Благодаря ". 

Лекарите на папата го приканиха да се придържа към колкото е допустимо по-спокойна стратегия, да не се натоварва доста даже и да възобнови работата си във Ватикана. Франциск ще одобри президента на Бразилия в сряда следобяд, оповестиха от Ватикана. Но с цел да може възобновяване му да протече добре, Франциск няма да организира общата визита в сряда на площад " Свети Петър ".

В началото на август Франциск ще направи поколонническо пътешестване до Португалия, с цел да участва на юношески конгрес, проведен от Католическата черква. В края същия месец той ще замине на посещаване в Монголия, което ще бъде първото в историята на папа в тази страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР