Два дни след изписването си от болницата, папа Франциск се

...
Два дни след изписването си от болницата, папа Франциск се
Коментари Харесай

Папа Франциск се връща към обичайната си дейност

Два дни след изписването си от болничното заведение, папа Франциск се появи пред публиката на площад " Свети Петър " и изрази благодарността си за получената поддръжка след интервенцията, заяви Българска телеграфна агенция.

Преди да стартира да чете авансово квалифицираните си бележки, Франциск изрази признателност за " обичта, вниманието и другарството " и " поддръжката на молещите се " по време на престоя си в римска болница за интервенцията, която му беше осъществена на 7 юни за премахване на херния.

" Тази човешка и духовна непосредственост ми беше огромна помощ и разтуха ", показа Франциск пред към 15 000 души на площада. " Благодаря на всички, благодаря на вас, благодаря от сърце. "

Въпреки че римляните, туристите и поклонниците нормално ръкопляскат, когато папата се появява на прозореца на Апостолическия замък за своята седмична поява в обедните часове, този път аплодисментите на публиката изглеждаха по-силни от нормалното, отбелязва АП.

" С огромна горест и доста тъга мисля за жертвите на тежкото корабокрушение, което се случи в последните дни край крайбрежията на Гърция ", показа Франциск. Той направи тозикоментар във връзка със починалите при корабокрушението на препълнен риболовен транспортен съд със стотици мигранти в Средиземно море през тази седмица.

" Продължавам да се апелирам за всички, които изгубиха живота си, и приканвам да се подхващат всички вероятни ограничения, с цел да се предотвратят сходни нещастия ", съобщи папата.

Остават въпроси дали гръцката брегова защита е могла да реагира в точния момент, с цел да предотврати преобръщането на кораба, отбелязва АП.

Папата също по този начин се помоли за младите възпитаници, които станаха " жертви на бруталното нахлуване " в учебно заведение в Западна Уганда. При нападението от екстремисти, оповестили верността си на " Ислямска страна ", починаха 42 души, в това число 38 възпитаници, които бяха настанени в общежитията на учебното заведение.

По време на завършването на изявлението си, до момента в който се приготвяше да се отдръпне от прозореца, от тълпата се чуха крясъци " Да живее папата " на италиански, а папата бързо отговори: " Благодаря. "

Франциск ще се срещне с президента на Бразилия в сряда следобяд, като се оповестява от Ватикана. Въпреки това, с цел да се обезпечи сполучливото възобновяване, папата няма да организира нормалната сряда визита на площад " Свети Петър ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР