Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари бащата

...
Два дни след бунта на Капитолия на 6 януари бащата
Коментари Харесай

Пак Павлик Морозов: Син издаде баща си на ФБР за щурма в Капитолия и също иска пари

Два дни след протеста на Капитолия на 6 януари бащата на Джаксън Рефит, Гай У. Рефит, се връща вкъщи в Тексас. Той признал, че е взел участие в щурма и незабавно заплашил сина си: "Ако ме издадеш, ти си изменник. Знаеш какво се случва с предателите - прострелват ги. "

Но Джаксън бил предал татко си на ФБР седмици по-рано, още преди да се развихри протеста в Капитолия, споделя той в телефонно изявление за The New York Times, представено от.

"Винаги ми споделяше, че ще направи нещо огромно. Предполагах, че ще направи нещо огромно, само че не знаех какво ", споделя Джаксън. Когато проверяващите идват, брачната половинка на Гай Рефит им изяснява, че той е член на "Трите % " - крайнодясна милиционерска група.

ФБР открива пушка AR-15 и револвер в жилището на Гай. Пистолетът си взел със себе си във Вашингтон.

Джаксън Рефит споделя, че е осъзнал, че татко му се е отправил към Вашингтон ден преди протеста, само че не е знаел какво може да прави там. Момчето осъзнало какво се случва, когато видял фотоси на бунтовници, щурмуващи Капитолия, съгласно The ​​New York Times.

Не е ясно дали ФБР е почнало следствие още първия път, в който Джаксън се е свързал с тях. Федералните следователи откриват контакт с него в хода на безредиците.

Джаксън декларира, че "просто е желал някой да знае " за заканите на татко му "да направи нещо огромно ".

"Не знаех какво ще прави, по тази причина направих всичко допустимо, с цел да бъда в сигурност ", споделя той. Според 18-годишното момче татко му се трансформирал толкоз поради политиката, която следвал.

"Лидерите ни по това време го изманипулираха да стартира да мисли това, което мисли в този момент ", безапелационен е Джаксън. "Това е единственото нещо, което мога да обвиня - политиката, която следва и идолизира. "

Гай У. Рефит сега е в ареста поради протеста в Капитолия. Все още не е ясно дали знае, че синът му е този, който го е предал. "Страхувам се, че може да разбере. Не тъй като ще ме убие, а поради това, което може да си намерения ", споделя Джаксън, само че признава, че е оптимист, че връзката му с татко му ще се усъвършенства.

Той загатва, че майка му и двете му сестри "не са знаели какво е направил ", до момента в който не видели изявление в CNN, което той дава пред Крис Куомо. След него 18-годишното момче написа в Twitter, че майка му и сестрите му са "абсолютно унищожени от това, което е направил ".
Yes I'm the kid on cnn I'm sorry I probably won't get around to responding to everyone. My mom and my sisters are absolutely ruined about the news from what I did. This is the first they are hearing about my involvement in my dad's arrest. Please send them love in any form.
— Guy Jackson (@jackson_reffitt)

Подобно на Хелена Дюк, която също издаде майка си, която бе част от щурма на Капитолия, Джаксън отваря собствен GoFundMe акаунт, в който да събере пари за следването си в колежа. "Възможно е да бъда изпъден от вкъщи си поради това, което направих. Всеки цент ми оказва помощ да оцелея ", споделя той.

От боязън за сигурността си, той не споделя къде са намира в този момент и употребява телефона на приятелката си, защото неговият е бил изключен от фамилията му.

Запитан дали не съжалява, че е издал татко си, Джаксън споделя: "Оставям възприятията на страна, с цел да направя това, което имам вяра, че е вярно. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР