Два дни след бомбения атентат в Анкара, за който отговорност

...
Два дни след бомбения атентат в Анкара, за който отговорност
Коментари Харесай

След атентата в Анкара: Задържани са близо 145 лица

Два дни след бомбения атентат в Анкара, за който отговорност пое терористична организация, турската полиция задържа към 145 души в цялата страна през нощта по съмнение, че имат връзки със неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), сочат известия в държавните медии във вторник.

Веднага откакто ПКК пое отговорност, Турция нанесе въздушни удари против цели на екстремистите в Северен Ирак и задържа обвинени в Истанбул в границите на една нощ.

Провинция Шанлиурфа в югоизточна Турция послужи като център на последните полицейски интервенции.

Четиристотин шестдесет и шест интервенции са осъществени против „ разследващите звена “ на кюрдската въоръжена група ПКК в цялата страна, сподели турският вътрешен министър Али Йерликая в платформата на обществените медии X във вторник. Петдесет и пет обвинени са били арестувани в 16 провинции, добави той.

Турските сили за сигурност ще продължат да се борят с терористите, акцентира началникът на Министерство на вътрешните работи.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели по-рано, че от 1984 година, когато екстремистите на ПКК за първи път направиха терористична офанзива в Турция, хиляди турски сили за сигурност, боен личен състав и цивилни са починали от ръцете на тази кървава организация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР