Два дни преди последния срок за регистрация за Народното събрание,

...
Два дни преди последния срок за регистрация за Народното събрание,
Коментари Харесай

Ясни са основните претенденти за НС

Два дни преди последния период за регистрация за Народното събрание, главните кандидати са ясни. Водачите си към този момент оповестиха повечето участници в 46-ото Народно заседание. 

Стана ясно, че Делян Пеевски е лидер на листата на Движението за права и свободи (ДПС) във Велико Търново. Това заяви регионалният водач на партията Гюнай Далоолу, който записва листата в Регионалната изборна комисия.

" За мен е чест да разглася Делян Пеевски като лидер на листата на 4 Многомандатен изборен район (МИР). Номиниран е от Областния съвет на Движение за права и свободи и точно от историческата и духовна столица на България господин Пеевски ни дава явен знак, че се връща в политиката. Още предходната година той съобщи, че има доста да приказва и доста да даде на България. Обещавам ви, че доста скоро той ще се появи на терен, с цел да взе участие в предизборната акция. А тя ще бъде дейна, политическа с доста позитивизъм и доста сила ", съобщи още Далоолу.

От партията оповестиха и кандидатът си за президент. Движението издига водача си Мустафа Карадайъ. 

Горан Благоев пък е претендент за президент на обединението на Цветанов-Москов. 

Валери Симеонов води листата на коалиция " Патриотичен фронт - НФСБ, БДС " Радикали " и БНДС " Целокупна България " в Бургас. Това стана ясно през днешния ден, когато патриотичната коалиция внесе документите си за регистрация в РИК-Бургас и представи кандидатите си за народни представители.

Лидерът на НФСБ и лицето на БДС-Радикали Цветан Манчев са претендентите на „ Патриотичен фронт “ и за президент, и вицепрезидент.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ също утвърди водачите на листи за парламентарните избори на 14 ноември 2021 година

Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи - тази в София град и в Пловдив, Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ в 46-ото Народно събрание ще води също две листи - тази в Разград и Русе, някогашният здравен министър ще е лидер на листите във Варна и Велико Търново, а Красимир Вълчев ще води листите в Стара Загора и Шумен.

Заместник-председателят на партията Томислав Дончев ще води листата в Габрово, а Даниел Митов в 24-ти МИР София град.

И Националният съвет на БСП одобри окончателното подреждане на листите, направено от регионалните препоръки на партията в 31 многомандатни изборни региони. Корнелия Нинова ще бъде лидер на листите във Варна. Освен нея, в столицата водачи на листи ще са Георги Свиленски и Христо Проданов. В Пловдив-град – Кристиан Вигенин, а в Габрово -Крум Дончев. Явор Божанков ще оглави Велико Търново. Българска социалистическа партия към този момент са подготвени и с цялостния състав на листите си.

" ИТН " също оповести иманета на водачите на листи за предварителните парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. 
В София водачи на партията ще са Николай Радулов, Ива Митева и Андрей Михайлов. Тошко Йорданов ще води листите в Пловдив–град и Пловдив-област, във Варна и Добрич – Филип Станев, а Ивайло Вълчев - в Сливен и Бургас.

Слави Трифонов още веднъж няма да се кандидатира за народен представител. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР