Два дни преди крайния срок само един съдия е дръзнал

...
Два дни преди крайния срок само един съдия е дръзнал
Коментари Харесай

Само един съдия е кандидат за член на ВСС

Два дни преди крайния период единствено един арбитър е дръзнал да бъде повдигнат за член на Висшия правосъден съвет. Това е Деян Денев, който е арбитър в Окръжен съд – Варна и е подсилен от свои сътрудници в града. Свободните позиции във Висш съдебен съвет са две след оставките Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова.

Липсата на претенденти за позицията измежду съдиите отразява продължаващия срив в доверието към институцията, която ръководи правосъдната система. Има огромна неизясненост дали този Висш съдебен съвет въобще ще успее да извърши мандата си.

Магистратите, които застават зад арбитър Енев, показват, че той приитежава дълготраен и богат професионален опит в областта на правораздаването, като се е утвърдил като експерт по наказателно право.

В предлагането се подчертава на неговата изключителна професионална подготовка, на показаните качества като безпристрастност, безкористност, самостоятелност, преданост и уместност, оповестява пресцентърът на Висш съдебен съвет.

Общото заседание на съдиите, което ще избере новите членове на Висш съдебен съвет, ще се организира в две поредни съботи - на 9 и 16 октомври 2021 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР