Два дни преди изборите, на митинг един от кандидат-кметовете за

...
Два дни преди изборите, на митинг един от кандидат-кметовете за
Коментари Харесай

Кандидат-кмет предлага джип като подарък за избирателите


Два дни преди изборите, на протест един от кандидат-кметовете за пазарджишко село предлага на гласоподавателите подарък – лек автомобил.

В края на изборния ден ще стане ясно кое е обитаемото място и кой е кандидат-кметът.

Видеозапис от празненството демонстрира по какъв начин той подтиква хората да гласоподават за него и за различен кандидат-кмет.

„ Приготвил съм един дребен подарък. Ако се случат нещата, а аз съм сигурен, че ще се случат. На 27-ми, с бюлетина…. Кмет на община Пазарджик… и кмет на кметство… моята персона. Приготвил съм един лек подарък, дребен подарък, на някой гражданин, на който му се падне това нещо. Да се прибере вечерта с добър автомобил. Благодаря ви”, разяснява той, съобщи БТВ. Автомобилът, който подарява, е негов.

В селото описват, че това не е първата кола, която кандидат-управникът подарява.

„ Както постоянно през последните 4 избори, той изкарва неговия персонален автомобил и го дава на лотария. Украсява го денем, хората от селото го гледат и на 10 февруари, когато е празникът на селото, той го дава от една томбола”, описа Стоимен Папазов, гражданин на селото.

След предните кметски избори, подарък получават Георги Златанов и брачната половинка му. „ Това е колата. Трябва да си на центъра на площада и той избира някой от селото, в случай че го няма на площада - избира различен. Това при него е може би като традиция да си подарява неговата кола”, описа Георги Златанов.

Че подарява коли, призна и претендентът за кмет. "Това, че имаме кола от 1500 или 2000 лева не е проблем за един селски кмет. То всеки може да направи подарък за каквото желае. Няма проблем. Какъв е казусът? ", пита той.

Прокуратурата към този момент ревизира случая, а кое е селото и кои са участниците в пропагандата, очаквайте след края на изборния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР