Два дни преди днешните междинни избори за US Конгрес президентът

...
Два дни преди днешните междинни избори за US Конгрес президентът
Коментари Харесай

Тръмп и Обама в предизборен дуел

Два дни преди днешните междинни избори за US Конгрес президентът републиканец Доналд Тръмп и някогашният държавен глава демократ Барак Обама влязоха в неприсъствен двубой на два паралелни митинга, на които дадоха противоположни гледни точки за проблемите пред страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Сондажите сочат оспорвана конкуренцията за десетки места в Конгреса и за губернаторски постове, като и двамата президенти подчертаха, че резултатите ще дефинират в каква страна ще живеят американците.

“Тези избори ще решат дали ще надградим изключителния прогрес, който постигнахме ”, разгласи Тръмп пред свои последователи в Макон, щата Джорджия, и предизвести, че демократите може да съсипят стопанската система.

Обама на собствен ред разкритикува Тръмп, без да го посочва по име, и републиканците за тяхната “водеща до ерес политика и многократни неистини ”. “Единствената спирачка за това държание на републиканците сте вие и вашият глас ”, сподели Обама на протест на демократите в Гери, щата Индиана.

Тръмп и Обама са най-популярните фигури в партиите си и тяхната поява на предизборни събития има за цел да вдъхне възторг в последния стадий от предизборната борба.

В момента и двете камари на Конгреса се управляват от републиканците. Анализатори обаче предвиждат, че десетки места в Камарата на представителите ще се разменят и болшинството от тях сега се държат от републиканци. Ако демократите съумеят да поемат контрола, те могат доста да лимитират промените на Тръмп в последните 2 години от мандата му. Прогнозите сочат, че републиканците, въпреки и мъчно, най-вероятно ще запазят контрола си над Сената.

 U.S.: Midterm election guide

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР