Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в

...
Два дни преди бизнесменът Васил Божков да се върне в
Коментари Харесай

Петър Тодоров: Посещение на партиен лидер в кабинета на министъра реши искането на оставката ми


Два дни преди предприемачът Васил Божков да се върне в България, в Министерство на вътрешните работи е имало информация за това, заяви в изявление за БНР подалият оставка основен секретар Петър Тодоров.

Освен това той твърди, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е изискал от него да се отдръпна от поста след визити на политически водач във ведомството.

Тодоров настоя, че изначало министърът е желал да работи с него. Впоследствие обаче трансформирал позицията си.

Когато към този момент беше встъпил в служба и след визитата на един партиен водач в кабинета на министъра, бях извикан няколко часа по-късно. И, гледайки, по този начин, надолу в земята, почервенял целият, ме попита няма ли да си подам оставката, защото имало напрежение към длъжността ми. Бях откровено изумен за тая смяна на позицията му. Попитах в какво се показва това напрежение към длъжността ми. Не ми беше отговорено с нищо съответно. Явно към този миг не са били написани тези опорки, които след това бяха изведени “, твърди подалият оставка основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Пред БНР Тодоров посочи и че още на 23 август в министерството е имало информация, че Божков има намерение да се прибере непринудено.

„ Ние имахме информация два дни преди този момент, че той ще пътува, и надлежно такова пътешестване беше осъществено на 25 август “, сподели той.

На въпрос дали в Министерство на вътрешните работи са знаели дали Васил Божков се връща непринудено, или е екстрадиран, основният секретар на Министерство на вътрешните работи в оставка отговори: „ Имахме информация, че след два дни следва пътешестване. Това, което ние знаем все още е, че той се върнал непринудено. Това се случи, както знаете, в петък, пред медиите “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР