Два дни остават до първото издание на единствената по рода

...
Два дни остават до първото издание на единствената по рода
Коментари Харесай

Невиждана екстремна бегова надпревара в събота на Витоша

Два дни остават до първото издание на единствената по рода си бегова конкуренция Red Bull Moreni Challenge. Витошките морени ще посрещнат състезатели и фенове за събитие, което разчупва визиите за планинско съревнование и реализира концепцията на Кирил Николов - Дизела за конкуренция нагоре по естествения феномен.

Точно в 10:00 ч. на 9 юни фенове на невероятните надпревари и предизвикателни преживявания ще застанат един до различен на старта при започване на Морените. Задачата им ще бъде да изкачат за най-кратко време трасето с обща дължина 700 м. Изисква се доста централизация и преценка на линията и подобаващите камъни. За справяне с предизвикването състезателите ще би трябвало да разчитат на своите експедитивност, сръчност, устойчивост и воля, без да подценяват нито един сектор от трасето. Организаторите са помислили за сигурността и разполагаем ще има лекари и екип на Планинска избавителна работа, управителен от Красимир Стоянов.

Всички състезатели би трябвало да бъдат на мястото на събитието, при шатрата на уредниците, сред 9 и 9:30 ч. на 9 юни.

Водещият Митко Павлов ще забавлява почитателите на нетипичните надпревари, които не са се осмелили да се запишат като участници, пък ще могат да следят цялото съревнование от напълно близко разстояние. Те ще могат да проследят както квалификациите, по този начин и финалите и да окуражат смелчаците, впуснали се в съревнование против хронометъра и по естествения феномен. Парти джипът на име АЛЕКО, ще се грижи за положителното въодушевление на всички присъстващи.
Цялата информация за надпреварата ще откриете на страницата на събитието във Facebook.
Red Bull Moreni Challenge e невиждана рискова бегова конкуренция, въодушевена от българския състезателен ориентировач, бегач и рекордьор Кирил Николов – Дизела. За първи път в света и България спортисти, ориентировачи, катерачи, паркурци /фри-рънъри и други опитни спортисти ще могат да тестват издръжливостта и силите си в самостоятелното планинско съревнование върху естествения скален феномен Морените в местността Златните мостове на планина Витоша, формиран преди към 5 млн. години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР